Smartphone-urile cu functii de recunoastere biometrica vor deveni anul urmator ceva obisnuit, intrucat tot mai multi producatori urmeaza modelul Apple, care a introdus pentru iPhone un senzor de recunoastere a amprentelor, arata un studiu al companiei suedeze Ericsson, scrie Mediafax.

iPhone 5S, lansat de Apple in septembrie, este primul smartphone echipat cu senzor pentru recunoasterea amprentei, functie care imbunatateste securitatea si face mai usoara utilizarea. "In total, 74% (din persoanele consultate, n.r.), considera ca smartphone-urile biometrice vor deveni ceva comun anul urmator", se arata in raportul Ericsson, cel mai mare producator din lume de echipamente pentru retele telecom, scrie Reuters.

Ericsson a consultat peste 100.000 de persoane din peste 40 de tari pentru realizarea unui sondaj, pe baza caruia a realizat un raport privind trendurile de consum. Utilizarea la scara larga a tehnologiilor de recunoastere biometrica va reprezenta o veste buna pentru producatorii suedezi Fingerprint Cards si Precise Biometrics, lideri in randul funizorilor pe aceasta piata.

Fingerprint produce senzori, in timp ce Precise Biometrics furnizeaza software-ul pentru functionarea acestora. Intr-un interviu recent pentru Reuters, seful Fingerprint a declarat ca se asteapta ca 7-8 dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri, inclusiv Samsung, sa lanseze anul urmator telefoane cu aceasta tehnologie.

Citeste si:
Apple revine din 2015 la iPhone-uri cu ecran de 4 inch
Apple revine de anul viitor...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce stim despre noile modele iPhone 6s: merita asteptarea?