Grupul Teamnet, format din companiile Teamnet, Teamnet Dedalus, Teamnet Engineering si Ymens, vrea sa se extinda in urmatorii cinci ani in 12 tari, printre care Croatia, Polonia, Italia si Rusia, a declarat Bogdan Padiu, CEO si cofondator al grupului.

Teamnet are deocamdata proiecte in zece tari si birouri in patru: Turcia, Serbia, Moldova si Belgia. Grupul se va extinde in afara tarii prin parteneri locali.

“Vrem ca in perioada urmatoare sa replicam proiectele din Romania si in alte tari. In 2014 vom merge in Croatia, iar apoi si in Polonia, Italia si Rusia. Croatia este o tara interesanta din perspectiva aderarii la UE, in timp ce alte tari in care suntem deja, precum Turcia, ori zone in care vrem sa mergem, precum Polonia, a existat o crestere a economiei. Este vorba despre o investitie semnificativa in extindere”, a explicat Padiu pentru wall-street.ro.

El a adaugat in cadrul unei conferinte de presa ca in 2018 spera ca proiectele din strainatate sa aduca 40% din cifra de afaceri a grupului. Padiu nu a oferit date exacte despre care vor fi veniturile Teamnet in 2018, insa a spus ca vor fi semnificativ peste 100 de milioane de euro, cifra de afaceri la care grupul ar urma sa ajunga in 2016.

Grupul Teamnet a avut anul trecut o cifra de afaceri de 53 de milioane de euro, iar clientii din strainatate au insemnat 6 milioane din venituri.

Bogdan Padiu nu a precizat cifra de afaceri si profitabilitatea estimata pentru 2013, dar a afirmat ca grupul va avea o crestere importanta.

Anul trecut, Teamnet Dedalus (solutii IT in domeniul medical), Teamnet Enginnering (managementul deseurilor, al apelor) si Ymens (furnizor de cloud), cele trei companii care au fost lansate de Teamnet in ultimii doi ani au insemnat mai putin de 10% din afacerile grupului, insa in 2016 acestea vor ajunge la peste 30 de milioane de euro (30% din venituri).

De asemenea, in Teamnet are circa 600 de angajati, dintre care in jur de 30-40 lucreaza pentru birourile din strainatate. Anul viitor grupul va angaja circa 150 de oameni.

Se gandesc la achizitii si lansare de noi companii

Teamnet se va dezvolta in special prin crestere organica, dar managementul ia in considerare si cresterea prin achizitii ori lansarea de noi companii.

“Orice mutare foarte importanta o vom face dupa ce o vom analiza foarte bine si dupa ce ne vom atinge obiectivele de performanta deja stabilite. Achizitii am putea face pe piata interna pentru a imbunatati solutiile pe care le avem, iar la nivel international pentru parteneriate. Discutii avem tot timpul, dar orice decizie o vom lua doar o analiza foarte atenta. De asemenea, in ceea ce priveste lansarea de noi companii ne vom dezvolta in directii in care deja suntem prezenti”, a mai spus Bogdan Padiu pentru wall-street.ro.

Grupul Teamnet s-a format odata cu lansarea in 2001 a companiei de integrare de solutii informatice Teamnet International, printre cofondatorii numarandu-se si Sebastian Ghita, cel care a pus bazele grupului Asesoft. Ghita si-a vandut actiunile de la companiile de IT&C in care era implicat, printre acestea numarandu-se Teamnet International, Flanco Retail, NOD (fosta Asesoft Distribution) si eMag, pentru a se dedica carierei politice si afacerilor in media si energie.

De asemenea, anul trecut grupul Teamnet a inceput un proces de rebranding care se va termina in 2018 si care este realizat de compania de consultanta Brandtailors. Investitia in rebranding este de aproximativ un milion de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri