Cel mai mare producator de cip-uri din lume, Intel, a prezentat luni publicului larg noul Xeon Processor 5100 Series sau Woodcrest cum a fost botezat in mod formal. Acesta este primul cip contruit pe o arhitectura noua de Intel in ultimii cinci, perioada in care Advanced Micro Devices (AMD) a muscat constant din cota de piata a Intel.

Anuntul a fost primit foarte bine de producatorii de PC-uri, Dell, cel mai mare jucator pe piata, anuntand imediat ca va lua in consideratie noul cip Intel, dupa ce a inceput sa cumpere pentru prima data procesoare AMD pentru calculatoarele sale.

Intel va lansa in perioada urmatoare mai multe microprocesoare bazate pe noua arhitectura desenata pentru Woodcrest. Astfel, in iulie va aparea Conroe, un cip pentru computereke de tip desktop iar in august va fi lansat Merom, un microcip pentru notebook-uri. Desi vor fi rapide, noile procesoare Intel vor avea ca punct forte eficienta, sau performanta versus timpul de asteptare.

Potrivit producatorului, noile cip-uri Woodcrest aduc un plus de 135% in ceea ce priveste performanta si o reducere a consumului de energie de 40%. Conform unui studiu Mercury Research, citat de publicatia Financial Times, pozitia Intel pe piata a fost erodata in ultimii doi ani, producatorului fiind in scadere de la 95% la o cota de piata de 78%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri