Clujenii de la EBS numara 620 de angajati in cele sase centre pe care compania le are in Romania, in Cluj-Napoca (sediul central), Bucuresti, Sibiu, Brasov, Timisoara si Iasi.

Compania a ajuns in 2013 la o cifra de afaceri de 18 milioane de euro, mai mare cu 43% fata de 2012.

Afaceri de 22 de milioane de euro in 2014

“Plecam de la considerentul ca in 2014 vom atinge o cifra de afaceri de 22 de milioane de euro. Pietele internationale sunt pentru noi in continuare un motor accelerator al intregului business. Speram foarte mult ca 2014 sa fie anul de repornire a pietei locale, in care credem in continuare. In contextul preluarii EBS de catre grupul NTT Data activitatile pe piata locala vor fi amplificate”, afirma Daniel Metz.

EBS Romania este o companie fondata in anul 2000 care este specializata in externalizarea de servicii IT, precum dezvoltare software, testare, asigurarea calitatii si servicii de suport pentru managementul aplicatiilor. Furnizorul lucreaza pentru clienti internationali, in special in tarile vorbitoare de limba germana.

Citeste si:

Pe piata locala EBS este totodata SAP Certified Value Added Reseller si furnizor al propriului sau produs ERP, Clarvision.

Vor sa ajunga la 1.000 de angajati in 2015

“Obiectivul prioritar al EBS in contextul preluarii de catre grupul japonez NTT Data este integrarea in grup. Grupul NTT Data are o sumedenie de oportunitati pentru echipele noastre. Deja suntem asaltati de solicitari pentru proiecte noi din tot grupul. Sper sa reusim sa fim la inaltimea asteptarilor noilor actionari din acest punct de vedere. Apoi, dorim sa continuam ritmul alert de crestere. Tinta noastra de atinge 1.000 de angajati in anul 2015 este valabila in continuare”, a mai spus Metz.

Managerul a adaugat ca isi doreste ca in 2014 piata locala de IT “sa redevina atractiva”, chiar daca inca lipsesc factorii care sa duca la cresterea economiei.

“Noi plecam de la considerentul ca va fi o crestere moderata. Pe piata locala credem ca este important sa avem stabilitate politica in contextul alegerilor care urmeaza. De asemenea, credem ca nevoia de informatizare a societatii romanesti si indeosebi a institutiilor publice este constientizata foarte bine de catre guvern. De aici vor veni impulsuri importante. Pe de alta parte, economia Germaniei isi va relua viteza cu efecte pozitive asupra economiei romanesti, care va recastiga incredere si va incepe sa investeasca in viitor. In 2014 au sanse bune de crestere atat vanzarea de licente software cat si cea de servicii adiacente. Cred ca vor fi oportunitati bune in sectorul public si in industria manufacturiera, orientata spre export”, spune fondatorul EBS Romania.