Elkotech Romania, unul dintre cei mai mari distribuitori IT de pe piata locala, cu afaceri de peste 40 de milioane de dolari (30,1 mil euro) anul trecut, ar putea avea in 2014 venituri de peste 50 de milioane de dolari, a declarat pentru wall-street.ro, Gabriel Gheorghe, directorul general al companiei.

“Anul trecut am inregistrat o crestere de circa 15% a cifrei de afaceri si am depasit 40 milioane de dolari. Pentru 2014 estimam o cifra de afaceri de peste 50 de milioane de dolari. Vom continua dezvoltarea businessului de solutii, fara a neglija segmentul consumer, care va pastra o cota importanta in cifra de afaceri a comaniei, Obiectivul principal este dezvoltarea businessului de solutii cu valoare adaugata”, a explicat managerul.

Sefa Elkotech a adaugat ca un alt obiectiv important este consolidarea portofoliului de produse si servicii.

Compania are in prezent 45 de angajati, iar in perioada urmatoare va recruta specialisti in vanzari, management si marketing.

Gabriela Gheorghe, despre cele mai importante tendinte in distributie IT:

In segmentul consumer, gadgeturile (tablete, smartphone-uri) vor continua sa aiba o crestere accelerata.

Tranzactie: ALEF Distribution...
Citeste si: Tranzactie: ALEF Distribution a cumparat Likeit Solution

In zona de business ne asteptam la o crestere semnificativa pe categoria software.

Referitor la PC-uri - ne asteptam la o crestere foarte usoara sau o stagnare a pietei. Pe de o parte, pentru anumite softuri nu va mai exista suport de la inceputul anului 2014, ceea ce va determina un refresh de PC-uri. In plus, piata de PC-uri va beneficia si de cresterea vanzarilor de echipamente 2-in-1 si convertibile, pe care companiile le considera in categoria laptopurilor. Pe de alta parte, piata de PC-uri si notebook-uri va continua sa fie canibalizata de „explozia” tabletelor si a telefoanelor inteligente. Producatorii nu vor inceta sa vanda PC-uri, dar le vor face tot mai mobile. Ca si interfata, asteptam sa vedem o crestere importanta a echipamentelor touch.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
IT SMART Distribution, crestere de 26% in 2018