Samsung Galaxy S5, varful de gama al producatorului sud-coreean in materie de telefoane mobile inteligente, ar urma sa dispuna de un ecran cu cu o diagonala de 5,25 inch care suporta o rezolutie de 2560x1440 pixeli, cunoscuta drept si tehnologia 2K, relateaza GSMArena.com.

Surpriza insa ar putea veni la tipul de display folosit de coreeni.
Oficialii companiei spun ca matricea Ultra HD AMOLED, o tehnologie proprie smartphone-urilor Samsung de noua generatie, nu este perfect functionala pe rezolutii de foarte inalta definitie, motiv pentru care compania a decis sa foloseasca un display produs de japonezii de la Sharp, companie care asigura ecranele si pentru terminalele mobile Apple.
Noul display folosit pe Galaxy S5 va putea furniza pana la 560 de pixeli / inch, in prezent cea mai mare densitate a numarului de pixeli disponibila pe un smartphone.
Noua rezolutie a fost prezentata in premiera la CES 2014 pe modelul de smartphone Oppo 7.
Decizia Samsung de a apela la Sharp ar putea veni si in avantajul companiei japoneze, care in ultimii ani s-a confruntat cu grave probleme financiare, ca urmare a vanzarilor scazute de electronice, cat si a deprecierii yenului japonez.
Despre Galaxy S5 se mai vehiculeaza ca va incopora o camera foto de 16MP, va dispune de un procesor de ultima generatie pe 64 de biti si va rula cel mai nou sistem de operare Android. Data de lansare a noului terminal mobil ar urma sa fie plasata in primul trimestru din acest an, cel mai probabil in luna martie, dupa targul tehnologic Mobile World Congress (MWC 2014) din Barcelona.
Printre alte smartphone-uri de varf de urmarit in acest an se numara HTC One 2 si Sony Xperia Z2, a doua generatie a smartphone-urilor dezvoltate de producatorii taiwanezi si japonezi, o noua generatie a smartphone-urilor LG G3, dar si iPhone 6 – un smartphone despre care se zvoneste ca va avea intr-un final un ecran mai generos decat modelele precedente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri