Cel mai mare producator mondial de cip-uri, Intel Corp., a anuntat ca isi va vinde divizia producatoare de cip-uri pentru telefoane mobile. Valoarea tranzactiei este preconizata in jurul valorii de 600 milioane de dolari, cumparatorul fiind Marvell Technology Group Ltd., o companie din California, SUA, care produce diverse componente electronice.

Intel a decis sa iasa de pe acest segment de afaceri in urma rezultatelor slabe, rivalii sai americani Broadcom, Freescale, Qualcomm si Texas Instruments avand o cota de piata mult mai mare decat compania care a ajuns lidera pe segmentul microprocesoarelor destinate computerelor. Decizia luata de Intel face parte dintr-o strategie ampla de restructurare din temelii a tuturor afacerilor companiei, directorul executiv Paul Otellini declarand in Aprilie ca nicio o piatra nu va ramane nemiscata.

Divizia care va fi achizitionata de Marvell are 1.400 de angajati la nivel mondial, care potrivit noului proprietar nu trebuie sa isi faca griji privind locul de munca ocupat in acest moment. Marvell are 3.200 de angajati si a raportat venituri de 1,7 miliarde dolari in ultimul an fiscal, rata profitabilitatii fiind de 53%. Aceasta tranzactie va reprezenta cea mai mare achizitie din istoria Marvell, care a fost fondata in 1995, in acest moment realizand componente pentru playerele de muzica digitala iPod sau pentru consolele de jocuri Xbox.

Intel a mai anuntat ca desi va iesi din afacerile cu cip-uri pentru telefoanele mobile, va ramane prezenta pe segmentul comunicatiilor de tip wireless, avand in planuri dezvoltarea unor microprocesoare care sa contribuie la dezvoltarea rtehnologiilor de comunicare Wi-Fi si WiMAX. Anuntul vine la numai o zi dupa ce Intel a prezentat noul sau microprocesor pentru computere botezat Woodcrest , care ar trebui sa recastige din cota de piata pierduta in fata rivalilor de la AMD. In acelasi timp, Intel a mai anuntat lansarea unor noi produse in viitorul apropiat, printre care un procesor destinat notebook-urilor si unul destinat computerelor desktop.

Actiunile Intel au incheiat ziua de ieri in crestere cu 1,26%, ultima cotatie inainte de inchiderea bursei fiind de 18,05 dolari. Cotatiile Marvell au scazut cu 15% pana la 7,76 dolari pe actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri