Celebra fotografa ceruse initial un pret de 33 de milioane de dolari pentru atelierul ei, resedinta ei principala si o casa de vacanta din Greenwich Village, un cartier din Manhattan, insa a fost de acord sa reduca pretul la 28,5 milioane de dolari, dupa ce a gasit un cumparator interesat de toate cele trei proprietati care nu sunt conectate intre ele.

Annie Leibovitz, care a fotografiat staruri precum John Lennon, Angelina Jolie, Demi Moore si Miley Cyrus, a incercat initial sa vanda cele trei proprietati in 2009, pentru a achita datoria de 24 de milioane de dolari pe care o avea la Art Capital Group, o societate financiara care ii imprumutase bani, in decembrie 2008, in schimbul unei ipoteci asupra fotografiilor si bunurilor ei imobiliare.

Ulterior, in martie 2010, Annie Leibovitz a incheiat o intelegere cu societatea de investitii Colony Capital cu sediul general in Los Angeles, care sa o ajute pe artista sa isi esaloneze si sa isi achite toate datoriile si sa isi salveze astfel cariera. In prezent, celebra fotografa se pregateste sa se mute intr-o noua locuinta, mult mai modesta, dar care este mai bine adaptata la noua ei situatie financiara.

Citeste si:

Considerata drept unul dintre cei mai buni fotografi portretisti contemporani, Annie Leibovitz s-a specializat in fotografierea celebritatilor si, uneori, in crearea controverselor.

De la John Lennon si Yoko Ono, fotografiati goi, cu doar cateva ore inainte de asasinarea cantaretului britanic, in 1980, la regina Elizabeth a Marii Britanii sau Demi Moore, care a pozat in timp ce era insarcinata, pe coperta Vanity Fair, cu greu poate fi gasita o persoana celebra care sa nu fi trecut prin fata obiectivului lui Annie Leibovitz, care a debutat in lumea fotografiei intr-un numar al revistei Rolling Stone, in 1970.