Dell, unul dintre cei mai mari producatori de PC-uri la nivel global, pregateste concedieri colective ca urmare a scaderii pentru al saptelea trimestru la rand a vanzarilor de calculatoare, informeaza presa internationala.

Dell resimte din plin efectele scaderii vanzarilor de PC-uri, iar masurile imediate pe care compania le va lua presupun renuntarea la cel mult 30% din angajati.
Potrivit CNET, Dell vrea sa reduca cu 20% numarul de angajati din vanzari de pe teritoriul Statelor Unite, in timp ce in Europa, Orientul Mijlociu si Africa procentul angajatilor din vanzari si de marketing ar urma sa fie redus cu pana la 30%.
Surse apropiate companiei au precizat de asemenea ca Dell va renunta si la angajatii din alte departamente, precum cele responsabile de software sau stocare.

Americanii de la Dell a inregistrat in venituri de 57 de miliarde de dolari, scadere fata de anul precedent, in timp ce profitul a cunoscut o contractie de 2,3 miliarde de dolari.

In prezent, pentru Dell lucreaza peste 100.000 de angajati la nivel global.
Vanzarile de PC-uri si laptop-uri la nivel global au inregistrat al saptelea trimestru consecutiv de scaderi, dar si un record negativ de evolutie anuala, un declin de 10% al vanzarilor, potrivit companiilor de cercetare Gartner si IDC.
Este cel mai prost an inregistrat vreodata pentru industria PC-urilor, iar acest lucru vine pe fondul ascensiunii smartphone-urilor si tabletelor si incetinirii ritmului in care sunt inlocuite computerele vechi.
Astfel, numarul de PC-uri livrate anul trecut la nivel mondial a coborat la aproximativ 315 milioane, fata de circa 350 milioane in 2012, estimeaza cele doua companii de cercetare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri