Noile versiuni ale playerelor digitale iPod ar putea sa fie lansate pe piata mai tarziu decat era preconizat initial. Astfel, potrivit unui raport intocmit de American Tehnology Research, noile iPod-uri vor aparea cel mai probabil in decembrie 2006 ci nu in trimestru al III lea cum era planificat. Potrivit firmei de consultanta, motivele intarzierii sunt schimabrea unui furnizor si probleleme intampinate in producerea unei baterii cu o durata de viata mai lunga.

Apple isi programase lansarea unei noi variante ale iPod-ului clasic si un video iPod. Amalistii se asteapta ca noile iPod-uri sa fie comercializate cu 199 de dolari pentru varianta cu o memorie de 4GB si 249 de dolari pentru varianta de 8GB. De asemenea, este preconizata si o marire in viitor a capacitatii memoriei pana la 12GB.

Amanarea ar putea avea efecte pozitive asupra Apple, daca luam in consideratie faptul ca actualul iPod a fost lansat la finele lui 2005, in primele sase luni de comercializare fiind vandutei peste 22,5 milioane de unitati din seria sa de playere digitale. In ultimul trimestru din 2005 Apple a inregistrat un profit net de 565 de milioane de dolari, in crestere cu 121,5% comparativ cu perioada similara din 2004, rezultatele bune fiind datorate vanzarilor exceptionale ale iPod-urilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Reactii dupa ce acordul pentru Brexit a fost respins