Compania Freescale Semiconductor - producator mondial de semiconductori pentru industria de automobile si cea de comunicatii - a deschis un centru de dezvoltare software in Romania, numarul specialistilor romani care lucreaza in aceasta locatie cifrandu-se in prezent la 200.

In acest centru, Freescale Semiconductor desfasoara doar activitate de cercetare si de creatie pe partea de sofware. in ultimii trei ani, grupul a investit anual, la nivel mondial, circa un miliard de dolari pentru cercetare si dezvoltare, numarul patentelor dezvoltate de companie fiind de 5.200.

Prioritatile Freescale in cadrul acestui centru includ aplicatii de infrastructura pentru voice/modem/fax peste IP (VoIP/MoIP/FoIP), aplicatii pentru echipamente destinate retelelor de telecomunicatii, software pentru platforme dedicate telefoanelor 3G, dezvoltarea stivei ZigBee si instrumente integrate de dezvoltare (depanatoare, compilatoare si instrumente de analiza a performantei) pentru procesoarele Freescale.

"Freescale Semiconductor Romania este unul dintre cele mai importante centre operationale din regiunea EMEA - Europa, Orientul Mijlociu si Africa, generand concepte si solutii patentabile pentru tehnologii care vor contribui la dezvoltarea pietei internationale de tehnologie a informatiei si comunicatiilor", a declarat, citat de Rompres, David Perkins, prim vicepresedinte si director general Freescale's Networking and Computing Systems Group.

In ultimul an, compania si-a dublat echipa la nivel local, acest trend urmand a se mentine cel putin pana la sfarsitul anului 2006, cand se estimeaza un numar de circa 250-300 de angajati. "Romania este recunoscuta la nivel mondial ca fiind o piata care ofera ingineri de sistem si programatori extrem de valorosi. Suntem mandri ca avem ocazia sa colaboram cu astfel de talente si ca ne extindem prezenta pe aceasta piata," a subliniat David Perkins. Acesta a mai precizat ca echipa din Romania care se ocupa de dezvoltarea software joaca un rol important in strategia de business a companiei care se concentreaza pe telefonia mobila, procesarea informatiilor si a solutiilor software. Centrul din Romania este al V-lea ca marime din cele 10 centre de dezvoltare pe care le detine compania la nivel mondial si al doilea ca nivel in sectorul de dezvoltare software.

Freescale a devenit companie publica in iulie 2004, desprinsa din compania Motorola, avand sase ani de existenta si investitii pe piata din Romania. in regiunea EMEA, Freescale numara aproximativ 4.600 de angajati in 20 de tari, cele mai importante puncte de productie fiind la East Kilbride, in Scotia si in Toulouse, Franta. in afara de centrul de dezvoltare software din Romania, Freescale mai detine centre semnificative de design software, dezvoltare software si creare IP in Danemarca, Franta, Germania, Irlanda si Rusia. Freescale are, de asemenea, un parteneriat tehnologic avansat cu Phillips si STMicroelectronics cunoscut sub denumirea de Crolles2 Alliance, langa Grenoble, Franta.

Freescale este una dintre cele mai mari companii de semiconductori, inregistrand in 2005 vanzari de 5,8 miliarde dolari, la nivel mondial, din care 1,8 miliarde dolari din divizia de platforme pentru telefoane celulare, peste 2,6 miliarde dolari din cea destinata industriei de automobile si 1,4 miliarde dolari in retele wireless.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri