Teamnet International va furniza Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara servicii de digitalizare a cartilor funciare din 9 judete, contractul ridicandu-se la 212,4 milioane lei, TVA inclusa (46,9 milioane euro) in patru ani, oferta fiind cu 1 ban sub valoarea estimata de institutie, relateaza Mediafax.

La licitatie au mai depus oferte UTI Grup si Romanian Soft Company.
Oferta Teamnet International a fost depusa in consortiu cu XOR IT Systems si Free Dreams, precum si Star Storage si Intrasoft International, conform datelor e-licitatie.ro.
Contractul, care include trei loturi, presupune crearea unei baze de date digitale din cartile funciare pe hartie ce exista la oficiile ANCPI din judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Caras-Severin, Harghita, Mures si Timis.
Pentru primul lot, Teamnet International a depus o oferta de 57.838.671,91 lei, fara TVA, cu 1 ban mai redusa decat valoarea estimata de ANCPI pentru acesta.
In cazul celorlalte doua loturi, ofertele Teamnet International au fost identice cu valoarea estimata de ANCPI, respectiv 55.844.330,42 lei ( fara TVA) pentru lotul 2 si 57.609.150,32 lei (fãrã TVA) pentru lotul 3.
"In urma licitatiei, ANCPI va obtine un acces facil la informatiile legate de proprietate (informatii continute in cartile funciare) pentru personalul din cadrul fiecarui oficiu al ANCPI, conservarea informatiilor continute in cartile funciare aflate in acest moment pe suport hartie, care se degradeaza continuu datorita consultarii directe, precum si utilizarea la adevarata valoare a aplicatiilor software folosite in cadrul oficiilor si birourilor teritoriale ale ANCPI prin incarcarea datelor digitale rezultate in urma procesului de conversie in baza de date existenta", se arata in caietul de sarcini.
Contractul va fi finantat din fonduri de la bugetul de stat si presupune digitalizarea unui numar de aproximativ 46 milioane de carti funciare.
ANCPI a fost infiintata in 2004 prin reorganizarea Oficiului National de Cadastru, Geodezie si Cartografie si functioneaza sub autoritatea Secretariatului General al Guvernului.
Teamnet International Ploiesti (judetul Prahova) a fost infiintata in 2001, are peste 260 de angajati si este un furnizor de solutii IT si sisteme informatice pentru companii.
Conform Registrului Comertului, actionarii societatii sunt Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) - 49,91%, TNI Stock Invest SRL - 2,57%, Radu-Bogdan Nedelcu - 8,75%, Ion-Ovidiu Trascu -8,75%, Bogdan Padiu - 15,81%, George-Mihail Stan - 8,75%, Bogdan-Nicolae Cucosel - 0,16%, Dumitru-Marius Popa - 0,16%, Delia-Roxana Albu - 0,16%, Ana-Maria Doana - 0,16%, Laura-Mihaela Juganaru - 0,16%, Roxana Avramescu - 0,16%, Diana Vasile - 0,25%, Silviu-Daniel Tataru - 0,25%, Lucian Nanau - 2% si Florin Hoinarescu - 2%.
In 2012, afacerile firmei au crescut la 235,7 milioane de lei, de la 148,6 milioane de lei in urma cu un an.
Teamnet a fost infiintata de deputatul PSD si omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft, alaturi de Iulian Stanciu.
Ghita a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.
In luna octombrie 2013, consortiul format din Open Gov, Trend Import-Export si Teamnet International a castigat licitatia pentru introducerea unui sistem online de plata la ANCPI.
Open Gov, liderul asocierii, a fost infiintata in anul 2011 si are ca obiect "alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei", conform datelor Registrului Comertului.
In 2012, afacerile firmei au crescut de peste 11 ori, la 4,7 milioane de lei, iar numarul angajatilor s-a dublat, la 18.
Open Gov este controlata de Megaxia Enterprises Ltd (Marea Britanie) - 90%) si Mihai Calin Cosar, cetatean roman - 10%.
In cadrul ofertei pentru sistemul online, Teamnet International a avut calitatea de tert sustinator.
In decembrie 2013, directorul general al grupului de firme Teamnet, Bogdan Padiu, a anuntat ca obiectivul managementului este atingerea unei cifre de afaceri de 100 de milioane de euro in 2016 si reducerea ponderii comenzilor statului de la 80% la 70% in urmatorii ani.
"Statul plateste greu, dar plateste", spunea Padiu intr-o conferinta din 11 decembrie 2013.
Grupul Teamnet include Teamnet International - integrare IT&C, Teamnet Daedalus - furnizor de tehnologie medicala, un joint venture cu compania Daedalus din Italia, Teamnet Engineering - furnizor de solutii de automatizare a sistemelor de management al deseurilor, a apelor uzate - si Teamnet Ymens - furnizor de solutii cloud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri