Anul 2014 va fi unul de referinta pentru viitorul internetului, iar evolutiile care au loc vor schimba in mod fundamental viata de zi de zi a oamenilor, a afirmat directorul general al Yahoo, Marrisa Mayer, intr-o dezbatere la Forumul Economic Mondial de la Davos, conform Mediafax.

"Se intampla lucruri fundamentale. Daca te uiti la tehnologia dispozitivelor mobile, la largimea benzii, la internetul lucrurilor, toate acestea vor schimba viata de zi cu zi a oamenilor intr-un mod fundamental", a spus Mayer.

Internetul lucrurilor este un concept destul de simplu in aparenta, dar complex din punct de vedere logistic, respectiv companiile pot pune cipuri in obiecte, masini, termometre, frigidere, becuri, iar acestea pot fi astfel controlate de la distanta.

Mayer considera ca pana la sfarsitul acestui an Yahoo va inregistra un trafic de Internet prin intermediul dispozitivelor mobile mai mare decat prin intermediul PC-urilor.

In 2010, compania de cercetare a pietei Comscore anticipa ca utilizatorii de dispozitive mobile vor fi mai numerosi decat cei de PC-uri, in termen de cinci ani.

Citeste si:
Inselaciune de milioane de euro pe Internet
Inselaciune de milioane de...

In privinta confidentialitatii datelor personale, participantii la discutii au apreciat ca aceasta nu va putea fi protejata in proportie de 100%, din cauza necesitatii ca autoritatile guvernamentale sa investigheze activitatile ilegale.

Mayer considera ca situatia actuala legata de confidentialitatea datelor este neclara si a cerut organizarea unor dezbateri la nivel international referitoare la transparenta, in urma dezvaluirilor referitoare la activitatile de monitorizare efectuate de Agentia pentru Securitate Nationala (NSA) din Statele Unite.

Punctul sau de vedere este impartasit de alti participanti la dezbaterea de la Davos, precum John T. Chambers, presedinte si director executiv al Cisco, Randall L.Stephenson, presedinte si director executiv al AT&T, si Gavin Patterson, director general al companiei britanice de telecomunicatii BT.

"Cand treci prin filtrele de securitate de la un aeroport, cand obtii carnetul de conducere auto, stii exact la ce sa te astepti din partea guvernului", a spus Mayer, care considera ca oamenii nu stiu ce informatii sunt colectate despre ei si cum sunt folosite.

Citeste si:
Impactul Internetului in sistemul democratic si in guvernare
Impactul Internetului in...

Discutiile despre confidentialitatea datelor online au fost declansate de dezvaluirile facute anul trecut de Edward Snowden, fost colaborator al NSA, privind activitatile de supraveghere ale institutiei, care au provocat si frictiuni intre Statele Unite si Germania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si