SAP AG (NYSE: SAP), unul dintre cei mai mari furnizori de solutii si tehnologii software de business, care desfasoara activitati si in Romania, a inregistrat venituri totale de 16,9 miliarde de euro (exprimate non-IFRS) in 2013, in crestere cu 8% (calculat la un curs valutar constant) comparativ cu anul precedent si planuieste ca pana in 2015 afacerile la nivel global sa depaseasca pragul de 20 de miliarde de euro.

Veniturile anuale din software si subscrieri cloud exprimate non-IFRS au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, ajungand la 5,28 miliarde de euro, in timp ce veniturile din software si servicii software conexe, exprimate non-IFRS, au crescut cu 11%, calculat la un curs valutar constant, depasind nivelul de 14 miliarde de euro. In ceea ce priveste profitul operational, exprimat non-IFRS la curs valutar constant, acesta s-a situat la peste 5,5 miliarde de euro, in crestere cu peste 13% comparativ cu nivelul din 2012.

SAP HANA, platforma pentru aplicatii de business in timp real, a fost un factor major de crestere in 2013. Compania are in prezent peste 3.000 de clienti pentru platforma HANA. Venitul anual generat de HANA a crescut cu 69%, calculat la curs valutar constant, ajungand la 664 milioane de euro.

Perspective pentru 2014: miza pe cloud

In 2014, SAP estimeaza ca venitul din subscrieri cloud si servicii de suport, exprimat la standarde non-IFRS si calculat la un curs valutar constant, va atinge un nibel cuprins intre 950 de milioane de euro si 1 miliard de euro (2013: 758 milioane de euro).

Compania estimeaza o crestere cu 6 – 8% a venitului din software si servicii software conexe, exprimat la standarde non-IFRS si calculat la un curs valutar constant (2013: 14,03 miliarde de euro). De asemenea, SAP estimeaza ca in 2014 profitul operational al companiei se va incadra in intervalul 5,8 – 6 miliarde de euro, exprimat la standarde non-IFRS si calculat la un curs valutar constant (2013: 5,51 miliarde de euro).

Pe termen mediu, SAP doreste realizarea unei combinatii intre solutiile standard si un avans rapid al segmentului cloud, care sa genereze o crestere continua si o extindere a marjei de profit. Compania continua sa vizeze un venit total de cel putin 20 de miliarde de euro si un venit total din segmentul cloud si servicii profesionale conexe de aproximativ 2 miliarde de euro pana in 2015.

Pentru 2017, SAP introduce noi obiective, si anume vizeaza o crestere a venitului total pana la cel putin 22 de miliarde de euro, respectiv pana la 3 – 3,5 miliade de euro pentru segmentul cloud.

Planuri in Romania

Filiala locala a grupului SAP s-a infiintat in 2002, activitatea sa fiind concentrata pe vanzari si marketing si pe dezvoltarea versiunilor localizate ale solutiilor SAP.

Compania are in Romania circa 350 de angajati si vrea ca pana la finalul anului sa isi mareasca numarul salariatilor la 400.

"Vom continua angajarile, astfel incat, obiectivul initial de a avea 400 de angajati pana la sfarsitul lui 2014 sa fie devansat, iar la sfarsitul anului 2015 numarul de angajati sa ajunga la 600”, a declarat Valentin Tomsa, directorul general al companiei intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO.

Furnizorul de solutii software a avut in 2012 o cifra de afaceri de 23,2 milioane de euro si profit net de 2,86 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.

Principalii concurenti al SAP sunt Microsoft si Oracle.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri