Miscare interesanta pe piata globala IT&C, unde Lenovo, cel mai mare producator de PC-uri la nivel global si totodata unul dintre importantii producatori de smartphone-uri din lume, a cumparat Motorola Mobility de la Google, in schimbul sumei de 3 miliarde de dolari.

Informatia a aparut pentru prima data citata de catre Reuters, surse apropiate precizand ca producatorul chinez este foarte aproape de a incheia o intelegere cu gigantul IT american, insa TechCrunch.com da ca sigura tranzactia.
Decizia achizitiei vine intr-un moment in care producatorii chinezi de smartphone-uri isi fac tot mai mult loc in topul producatorilor de dispozitive mobile inteligente atat pe piata din SUA cat si la nivel global.
Potrivit sursei citate, Lenovo se afla in ultimele discutii cu Google pentru preluarea Motorola.
Vanzarea Motorola Mobility ar putea insemna finalul experientei Google pe piata producatorilor de telefoane mobile, companie pentru care gingantul american a platit in 2012 suma record de 12,5 miliarde de dolari pentru a cumpara divizia de telefoane a Motorola.
De partea cealalta, achizitia Motorola Mobility de catre Lenovo ar marca a doua mare achizitie din SUA in acest an, dupa ce saptamana gtrecuta producatorul chinezi a anuntat cumpararea diviziei de servere low-cost a IBM, in schimbul sumei de 2,3 miliarde de dolari.

Inca de la preluarea companiei de catre Google, Motorola a inregistrat pierderi pe linie: doar in ultimul trimestru compania a avut pierderi de aproape 250 de milioane de dolari, in crestere fata de 192 de milioane de dolari in aceeasi perioada a anului trecut., de unde rezulta adancirea problemelor pentru producatorul de telefoane mobile.

Va vom tine la curent cu subiectul pe parcurs ce apar noi informatii!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri