Satya Nadella, nascut in 1967, este in prezent vice presedinte executiv al diviziei Microsoft de Cloud pentru mediul Enterprise, responsabil de constructia, dezvoltarea si mentinerea platformelor informatice, serviciilor cloud si instrumentelor adiacente. Curand insa, el ar putea deveni CEO al corporatiei, conform unor surse interne citate de presa internationala.

Nascut in Hyderabad, provincie din India, el a urmat cursurile Hyderabad Public Schoon in Begumpet, inainte de a urma Master-ul in Inginerie si Comunicatii Electronice la Universitatea Manipal.

Dupa ce s-a mutat in SUA, Nadella a mai studiat pentru un Master in Stiinta Computerelor la Universitatea Wisconsin-Milwaukee, si un Master in Administrarea Business-urilor la Universitatea din Chicago.

Nadella a lucrat pentru Sun Microsystems, inainte de a se alatura Microsoft in 1992.

La Microsoft, a lucrat pe diferite pozitii, precum vice presedinte al diviziei de cercetare si dezvoltare pe zona de servicii online si vice presedinte a diviziei de business.

Citeste si:
Cati bani au primit sefii Microsoft in anul fiscal 2016
Cati bani au primit sefii...

Mai tarziu a fost facut presedinte peste diviziile de Servere si Instrumente Microsoft, un business de peste 20 de miliarde de dolari, conducand transformarea companiei catre infrastructura cloud.

El a primit credit pentru integrarea datelor Microsoft, serverelor Windows si instrumentelor de dezvoltare in cloud-ul Azure.

Veniturile din Servicii Cloud au crescut la 20,3 miliarde de dolari in iunie 2013, de la 16,6 miliarde de dolari cand a preluat diviziile, in 2011.

Pe 30 ianuarie 2014, surse din interiorul Microsoft spun ca el va conduce business-ul gigantului producator de software, inlocuindu-l astfel pe Steve Ballmer.

Citeste si:
Cat castiga directorul general al Microsoft
Seful Microsoft, Satya...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce trasatura comuna au Nadella, Gates si Zuckerberg?