Bill Gates va prelua functia de “Fondator si Consultant Tehnologic” la Microsoft, renuntand la pozitia de presedinte al board-ului, intr-o miscare care il scoate in fata, mai activ, scrie Techcrunch.com. Indianul Satya Nadella a fost numit la conducerea companiei, preluand functia de CEO.

Microsoft numeste aceasta schimbare ca “un pas in fata” pentru Gates. John Thompson, care s-a alaturat board-ului in februarie 2012 si este in prezent membru al consiliului de administratie al companiei, va deveni noul presedinte.

Microsoft noteaza ca Gates “isi va dedica mai mult timp companiei, sustinandu-l pe Satya Nadella in viitorul tehnologic al companiei”.

Pentru cei care au avut in vizor miscarile la nivel inalt ale Microsoft, stirea nu este o surpriza. Este deja stiut faptul ca Bill Gates a fost implicat in toate miscarile importante si strategice ale companiei.

In ultimii ani, Gates si-a dedicat mult timp si bani in actiuni filantropice si de sustinere a culturii, alaturi de sotia sa, Melinda Gates.

Satya Nadella, noul CEO al Microsoft, este nascut in Hyderabad, provincie din India. El a urmat cursurile Hyderabad Public Schoon in Begumpet, inainte de a urma Master-ul in Inginerie si Comunicatii Electronice la Universitatea Manipal.

Dupa ce s-a mutat in SUA, Nadella a mai studiat pentru un Master in Stiinta Computerelor la Universitatea Wisconsin-Milwaukee, si un Master in Administrarea Business-urilor la Universitatea din Chicago.

Nadella a lucrat pentru Sun Microsystems, inainte de a se alatura Microsoft in 1992.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri