La trei luni dupa deschiderea inscrierilor pentru persoanele individuale, numarul de adrese de internet cu extensia ".eu" a trecut luni de pragul de doua milioane, a anuntat Eurid, organizatia desemnata sa administreze noua extensie pana in anul 2010, informeaza Rompres.

"Cand am lansat domeniul ".eu" pentru marele public, in luna aprilie 2006, stiam ca acest domeniu va fi unul popular. Cu toate acestea am fost impresionati de evolutia cifrelor", a declarat directorul general Eurid, Marc Van Wesemael.

Potrivit Eurid, adresele cu extensia ".eu" au fost deosebit de populare in Germania, unde au fost inregistrate 631.000 de adrese, Marea Britanie (374.000 de adrese), Olanda (237.000 de adrese), Italia (117.000 de adrese) si Franta (110.000 de adrese).

In prezent domeniul ".eu" ocupa locul al saptelea la nivel mondial, si locul al treilea la nivel european dupa ".uk" pentru Marea Britanie si ".de" pentru Germania. Cu toate acestea domeniul ".eu" mai are multe de facut pana sa ajunga din urma cea mai populara extensie, ".com", care in prezent numara 50 milioane adrese de internet.

Pentru a obtine o extensie ".eu" nu este nevoie de cetatenia unei tari din UE, ci numai de o adresa postala de pe teritoriul Uniunii. Doritorii trebuie sa se adreseze unuia dintre cele o mie de birouri de inregistrare acreditate in lume si sa plateasca intre 12 si 100 de euro pe an.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si