Cererea crescuta de telefoane mobile si alte echipamente electronice de larg consum a condus la crestere cu 9,4 procente a vanzarilor mondiale de microprocesoare in luna mai 2006, a anuntat luni SIA (Semiconductor Industry Association), informeaza Rompres.

In total, valoarea chipurilor vandute la nivel mondial in luna mai 2006 s-a ridicat la 19,7 miliarde dolari, in crestere cu 9,4 procente comparativ cu luna mai 2005.

"Vanzarile la nivel mondial continua sa demonstreze un mediu economic favorabil. Pe masura ce produsele electronice de larg consum contribuie din ce in ce mai mult la cresterea vanzarilor de chipuri, cresterea industriei semiconductorilor reflecta indeaproape cresterea economica de ansamblu", a declarat presedintele SIA, George Scalise.

In timp ce vanzarile de chipuri analogice au crescut cu 21,5 procente, vanzarile de chipuri digitale au crescut cu 13,7 procente. Ambele tipuri de semiconductori sunt utilizate de telefoanele mobile.

In schimb, vanzarile de microprocesoare destinate calculatoarelor personale au scazut cu doua procente in cursul lunii mai 2006 comparativ cu luna mai 2005, semn al reducerii stocurilor si politicilor agresive de pret.

"Consumatorii continua sa beneficieze de pe urma acestei competitii, pe masura ce pretul mediu al unui computer de tip notebook a coborat, pentru prima data, sub pragul de 1.000 de dolari", a declarat George Scalise.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Setari Cookie-uri