Divizia de investitii a Bancii Mondiale vrea sa finanteze cu pana la 15 milioane de euro Teamnet, una dintre cele mai mari companii de IT de pe piata locala, care are in plan sa se extinda in Europa de Est, scrie pe site-ul IFC.

Teamnet, o companie fondata in 2001 si detinuta de Bogdan Padiu, George Stan, Ion-Ovidiu Trascu and Radu-Bogdan Nedelcu, are nevoie de o finantare de 25-30 de milioane de euro pentru a se dezvolta regional.

„IFC va oferi ca imprumut pana 10 milioane de euro si pana la 5 milioane de euro sub forma de investitie de capital. TeamNet International are sediul in Bucuresti, Romania, si are operatiuni in Turcia, Bancanii de Vest si Moldova. Acest proiect va extinde liniile de business ale companiei pe aceste piete”, scrie pe site-ul IFC.

Finantarea a fost aprobata pe 26 decembrie anul trecut, insa contractul nu a fost semnat.

„Compania este in cautarea a 25-30 de milioane de euro care includ o investitie de capital si un imprumut care sa finanteze cresterea in Europa de Est. Fondurile vor fi folosite pentru a actualiza produsele si platforma tehnica, pentru a creste capacitatea subsidiarelor lansate deja in Europa de Est, pentru a finanta potentiale achizitii ale companiei in regiune astfel compania sa aiba acces la personal cu abilitati tehnice puternice”, este mentionat pe site-ul IFC.

De asemenea, finantarea va ajuta la extinderea companiei de cloud Ymens in Romania si in alte tari.

Vor sa mearga in 12 tari in urmatorii cinci ani

De altfel, Bogdan Padiu, directorul general al grupului Teamnet, format din companiile Teamnet, Teamnet Dedalus, Teamnet Engineering si Ymens, afirma in decembrie anul trecut, ca vrea sa se extinda in urmatorii cinci ani in 12 tari, printre care Croatia, Polonia, Italia si Rusia.

Teamnet are deocamdata proiecte in zece tari si birouri in patru: Turcia, Serbia, Moldova si Belgia. Grupul se va extinde in afara tarii prin parteneri locali.

“Vrem ca in perioada urmatoare sa replicam proiectele din Romania si in alte tari. In 2014 vom merge in Croatia, iar apoi si in Polonia, Italia si Rusia. Croatia este o tara interesanta din perspectiva aderarii la UE, in timp ce alte tari in care suntem deja, precum Turcia, ori zone in care vrem sa mergem, precum Polonia, a existat o crestere a economiei. Este vorba despre o investitie semnificativa in extindere”, a explicat Bogdan Padiu, directorul general al companiei, pentru wall-street.ro in decembrie anul trecut.

El a adaugat in cadrul unei conferinte de presa ca in 2018 spera ca proiectele din strainatate sa aduca 40% din cifra de afaceri a grupului. Padiu nu a oferit date exacte despre care vor fi veniturile Teamnet in 2018, insa a spus ca vor fi semnificativ peste 100 de milioane de euro, cifra de afaceri la care grupul ar urma sa ajunga in 2016.

Grupul Teamnet a avut in 2012 o cifra de afaceri de 53 de milioane de euro, iar clientii din strainatate au insemnat 6 milioane din venituri.

Managerul nu a oferit detalii despre cifra de afaceri pe 2013.

Angajeaza 150 de oameni anul acesta

La finalul anului trecut,Teamnet avea circa 600 de angajati, dintre care in jur de 30-40 lucreaza pentru birourile din strainatate. Grupul are de gand sa angajeze circa 150 de oameni in 2014. .

De altfel, Padiu afirma in decembrie anul trecut pentru wall-street.ro ca Teamnet se va dezvolta in special prin crestere organica, dar managementul ia in considerare si cresterea prin achizitii ori lansarea de noi companii.

“Orice mutare foarte importanta o vom face dupa ce o vom analiza foarte bine si dupa ce ne vom atinge obiectivele de performanta deja stabilite. Achizitii am putea face pe piata interna pentru a imbunatati solutiile pe care le avem, iar la nivel international pentru parteneriate. Discutii avem tot timpul, dar orice decizie o vom lua doar o analiza foarte atenta. De asemenea, in ceea ce priveste lansarea de noi companii ne vom dezvolta in directii in care deja suntem prezenti”.

Teamnet ete un grup format odata cu lansarea companiei Teamnet International in 2001, celelalte trei companii fiind lansate in ultimii trei ani. Teamnet International este un furnizor de solutii informatii care de-a lungul anilor a avut numeroase contracte in zona publica.

Grupul, cu venituri de 53 de milioane de euro in 2012, a obtinut din contracte private in jur de 20% din cifra de afaceri pe 2013, dupa cum afirma Bogdan Padiu in decembrie anul trecut.

Stirea a aparut initial in Ziarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri