Brandurile Serioux, Horizon si Heinner aduc 15% din veniturile distribuitorului Network One Distribution (NOD), echivalentul a circa 30 de milioane de euro din afacerile grupului la nivel local.

Brandul Serioux, specializat in echipamente si periferice IT, reprezinta circa o treime din totalul vanzarilor celor trei divizii, cu 11 milioane de euro venituri realizate in 2013, in timp ce Horizon (specializat in productia de echipamente TV) si Heinner (electrocasnice) isi impart diferenta de valoare.
Network One Distribution si-a propus ca in acest an sa isi dubleze vanzarile brandului Serioux pe piata locala, dupa ce compania a anuntat intrarea si pe piata smartphone-urilor prin lansarea unor noi modele de phableturi (telefoane-tableta).
“Ne-am propus atingerea si depasirea pragului de 20 de milioane de euro prin comercializarea produselor brandului Serioux pe plan local. Vrem sa ne dublam vanzarile de tablete in 2014, la circa 200.000 de unitati, iar pe segmentul smartphone-urilor tintim 100.000 de unitati vandute in acest an, dupa ce, pana la jumatatea anului, vom lansa pe piata 10 modele de terminale mobile”, a declarat in cadrul unui eveniment cu presa – Oana Barbu (foto), director comercial in cadrul NOD.
Reprezentantul distribuitorului NOD se asteapta ca in acest an piata tabletelor sa atinga circa un milion de unitati, in conditiile in care anul trecut s-a situat la circa 600.000, iar pe segmentul smartphone-urilor estimeaza ca volumul de unitati comercializate va atinge pragul de doua milioane de unitati.
“Unul din zece romani va detine o tableta pana la finalul acestui an, in timp ce trei din zece romani vor avea un smartphone. Ne asteptam la o crestere in zona segmentului de echipamente sub 1.000 de lei. (...) Planul de a vinde 100.000 de smartphone-uri pe plan local este unul ambitios si realist”, a afirmat Oana Barbu.


NOD a lansat oficial pe piata doua noi smartphone-uri de mari dimensiuni, cunoscute si sub numele de “phablet”, cu preturi de 699, respectiv 999 de lei.
Network One Distribution a prezentat un phablet denumit Serioux Whisper X2, telefon care dispune de un ecran de 5,8 inch cu o rezolutie de numai 800x480 de pixeli, un procesor dual-core si memorie de 512 MB si un spatiu de stocare de numai 4GB.
Modelul Serioux Symbiosis X4 are un ecran de 6 inch, cu tehnologie IPS, rezolutie de 1280x720 de pixeli, un procesor cu patru nuclee, o memorie RAM de 1 GB si ruleaza sistemul de operare Android 4.2.
Ambele terminale au suport 3G, conexiune Wi-Fi si Bluetooth.
Telefoanele sunt disponibile deja in retelele online ale partenerilor NOD si in curand vor putea fi cumparate si din retailul traditional.
Intr-un interviu acordat WALL-STREET.RO, Razvan Ziemba, directorul general NOD, sustine ca la nivelul anului curent se asteapta la o stagnare a cifrei de afaceri, la aproximativ 200 de milioane de euro.
“Ne dorim ca in 2014 sa dezvoltam in continuare brandurile proprii, alocam resurse in zona de distributie cu valoare adaugata investind in resurse specializate de prevanzare si dezvoltarea a businessului, precum si crescand portofilul de produse si tehnologii si, nu in ultimul rand, exploram noi segmente de piata”, a declarat seful Network One Distribution pentru wall-street.ro.

Network One Distribution, companie detinuta integral de catre Iulian Stanciu, este in prezent cel mai mare distribuitor electro-IT din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri