Casa de Insolventa Transilvania (CITR), una dintre cele mai mari institutii specializate in procedurile de insolventa din Romania, a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 7,6 milioane de euro, in crestere cu 16% fata de 2012.

Compania a distribuit in 2013 catre creditori peste 62 milioane de euro, reprezentand 30% din totalul masei credale a procedurilor in care s-au facut distriburi. In procedurile administrate, CITR gestioneaza peste 10.000 de angajati si active in valoare de aproximativ 500 milioane de euro.
In 2013, in portofoliul CITR, au intrat 109 proceduri noi si au fost incheiate 49 de proceduri. La inceputul anului 2014, in portofoliul CITR se aflau aproximativ 370 de proceduri.
Rata procedurilor ce se afla in diverse stadii de reorganizare ori observatie a ramas constanta fata de anul trecut, respectiv aproximativ 50%. Si media nationala a procedurilor de reorganizare a ramas constanta, insa la o valoare de doar 4-8% din totalul proiectelor de insolventa.

”Anul trecut, prin strategiile propuse, am reusit sa redam in economie peste 62 milioane de euro prin distribuirile catre creditori, sa salvam peste 10.000 de locuri de munca si sa mentinem procentul procedurilor ce se afla in diverse stadii de reorganizare. Pentru noi, rolul insolventei este de salvare a business-urilor, prin reorganizare, readucandu-le insanatosite in circuitul economic”, a declarat Andrei Cionca, asociat fondator al Casei de Insolventa Transilvania.

In 2013, companiile din domeniul imobiliar aflate in administrarea CITR au cunoscut o crestere notabila a vanzarilor in procedura. Astfel, proiectul rezidential Alia Apartments Bucuresti a vandut aproximativ 62% dintre apartamente dupa deschiderea procedurii de insolventa, la un pret mediu de 228.500 euro/unitate, iar ritmul de vanzare in cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori in insolventa fata de perioada anterioara acestei proceduri.

Principalii concurenti ai CITR sunt Euro Insol, RVA Insolvency sau Global Money Recovery.

Citeste si:
IMM-urile și PFA-urile vor putea să își deschidă conturi 100%...
IMM-urile și PFA-urile vor...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri