Actionarii Teamnet International au aprobat, in noiembrie 2013, contractarea unei linii de credit de 20 milioane de lei de la Eximbank Romania, pentru o perioada de 12 luni, potrivit datelor publicate de furnizorul de solutii IT si sisteme informatice pentru companii.

De asemenea, actionarii au aprobat contractarea unei garantii emise de Eximbank Romania in numele si contul statului in valoare de 11 milioane de lei, reprezentand maxim 55% din valoarea liniei de credit contractate, potrivit Mediafax.

Teamnet International garanteaza imprumutul prin ipoteca mobiliara de prim rang asupra conturilor curente deschise de societate la Eximbank Romania.

Totodata, societatea va constitui ipoteca mobiliara de prim rang de prioritate asupra creantelor aferente contractelor comerciale incheiate de Teamnet cu debitori eligibili agreati de catre banca si va emite bilet la ordin si avalizat de Bogdan Padiu, in calitate de actionar.

"Teamnet se angajeaza sa nu se divizeze, sa nu fuzioneze si sa nu decida dizolvarea anticipata a societatii pe toata durata valabilitatii liniei de credit si a garantiei emisa de Eximbank in numele si in contul statului, fara acordul prealabil al bancii", se mai spune in hotararea actionarilor din noiembrie 2013.

Compania are nevoie de bani pentru extindere

De curand, in presa au aparut informatii ca Teamnet, o companie fondata in 2001 si detinuta de Bogdan Padiu, George Stan, Ion-Ovidiu Trascu and Radu-Bogdan Nedelcu, are nevoie de o finantare de 25-30 de milioane de euro pentru a se dezvolta regional. Conducerea companiei intentioneaza ca in urmatorii cinci ani sa se extinda in 12 tari.

Printre cei care ar putea finanta Teamnet se numara si divizia de investitii a Bancii Mondiale, care ar putea oferi pana la 15 milioane de euro furnizorului de IT.

Compania are deocamdata proiecte in zece tari si birouri in patru: Turcia, Serbia, Moldova si Belgia.

“Vrem ca in perioada urmatoare sa replicam proiectele din Romania si in alte tari. In 2014 vom merge in Croatia, iar apoi si in Polonia, Italia si Rusia. Croatia este o tara interesanta din perspectiva aderarii la UE, in timp ce alte tari in care suntem deja, precum Turcia, ori zone in care vrem sa mergem, precum Polonia, a existat o crestere a economiei. Este vorba despre o investitie semnificativa in extindere”, a explicat Bogdan Padiu, directorul general al companiei, pentru wall-street.ro in decembrie anul trecut.

Teamnet International Ploiesti (judetul Prahova) a fost infiintata in 2001, are peste 260 de angajati si este un furnizor de solutii IT si sisteme informatice pentru companii.

Conform Registrului Comertului, actionarii societatii sunt Fintech Investment Ltd (Marea Britanie) - 49,91%, TNI Stock Invest SRL - 2,57%, Radu-Bogdan Nedelcu - 8,75%, Ion-Ovidiu Trascu -8,75%, Bogdan Padiu - 15,81%, George-Mihail Stan - 8,75%, Bogdan-Nicolae Cucosel - 0,16%, Dumitru-Marius Popa - 0,16%, Delia-Roxana Albu - 0,16%, Ana-Maria Doana - 0,16%, Laura-Mihaela Juganaru - 0,16%, Roxana Avramescu - 0,16%, Diana Vasile - 0,25%, Silviu-Daniel Tataru - 0,25%, Lucian Nanau - 2% si Florin Hoinarescu - 2%.
In 2012, afacerile firmei au crescut la 235,7 milioane de lei, de la 148,6 milioane de lei in urma cu un an.
Teamnet a fost infiintata de deputatul PSD si omul de afaceri Sebastian Ghita, ca parte a grupului de firme Asesoft, alaturi de Iulian Stanciu.

Ghita a anuntat in luna august a anului 2012 ca si-a vandut toate actiunile detinute la firmele de IT&C, inclusiv la Teamnet.

Grupul Teamnet include Teamnet International - integrare IT&C, Teamnet Daedalus - furnizor de tehnologie medicala, un joint venture cu compania Daedalus din Italia, Teamnet Engineering - furnizor de solutii de automatizare a sistemelor de management al deseurilor, a apelor uzate - si Teamnet Ymens - furnizor de solutii cloud.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri