Nokia, candva cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a prezentat in cadrul targului de tehnologie Mobile World Congress (MWC 2014), desfasurat in Barcelona, o noua serie de smartphone-uri low-cost Nokia X, primele modele echipate cu sistemul de operare Android, scrie presa internationala.

Telefoanele Nokia X, X+ si XL se incadreaza intr-un segment atractiv de piata in tari ca India, Indonezia sau Rusia si umple un gol in portofoliul producatorului finlandez, avand preturi ce pornesc de la 89 de euro (122 de dolari) fara taxe.

Modelele Nokia X si X+ vin echipate cu ecrane de 4 inch (cu rezolutie de 800x480px), la preturi de referinta de 89 euro, respectiv 99 euro, modelul mai scump oferind mai mult spatiu de stocare prin intermediul unui card de memorie, in timp ce Nokia XL, dispune de un ecran mai generos de 5 inch tip IPS, camera de 5MP (2MP frontala) si o serie de aplicatii optimizate pentru acest model.
Nokia X are un design inspirat din gama Lumia si o interfata grafica similara dispozitivelor Nokia cu Windows Phone (live tiles).
Noul smartphone cu Android al Nokia dispune de un procesor dual-core la 1GHz, 512MB RAM si 4GB spatiu intern de stocare si slot pentru carduri microSD.

Modelele sunt echipate cu o varianta puternic modificata a sistemului de operare Android, care preia elemente de la seria de telefoane low-cost Nokia Asha si de la Windows Phone.

Nokia X si Nokia X+ si Nokia XL ruleaza o versiune modificata de Android 4.1, cu interfata si servicii personalizate de Nokia si Microsoft.

Smartphone-urile sunt bazate pe sistemul de operare Android, insa cu o interfata puternic modificata, care seamana cu cea regasita pe modelele cu Windows Phone ale companiei.

Totodata, clientii nu vor avea acces la magazinul de aplicatii al Google sau la serviciile Google Maps si Google Drive, modelele avand preinstalat software dezvoltat de Nokia si Microsoft, motorul de cautare Bing, Skype, un magazin propriu de aplicatii si softul de navigatie Nokia HERE.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri