In cadrul Media Summit-ului de la Berlin desfasurat saptamana trecuta, Siemens a prezentat directiile strategice pe care se va concentra la nivel mondial in urmatorii ani
Compania Siemens vrea sa se orienteze pe mediul urban, deoarece tendinta mondiala este reprezentata de cresterea continua a gradului de urbanizare. In Romania, mai mult de jumatate din populatia tarii traieste in mediul urban. La nivel mondial, anul 2007 va fi primul din istoria omenirii in care mai mult de jumatate din populatia globului va trai in orase.

Strategia pe termen lung a companiei este sa devina lider in segmente ca energia, sanatatea, securitatea, sisteme si solutii de transport modern si rapid si apa. "Scopul nostru este sa inregistram o crestere dubla fata de Produsul Intern Brut al fiecarei tari in care ne desfasuram activitatea", a spus Klaus Kleinfeld, CEO Siemens AG. "Intentia noastra este sa crestem organic si vom continua sa ne consolidam pozitia in fiecare din domeniile enumerate mai sus prin achizitii", a mentionat Kleinfeld.

Investitiile companiei in cercetare si dezvoltare au totalizat anul trecut 5,2 miliarde de euro. "Suma aceasta este mai mare decat intregul buget cheltuit de Uniunea Europeana pentru cercetare", a precizat Klaus Kleinfeld.

Compania Siemens detine pozitii fruntase in domeniul tehnologiei centralelor energetice, al automatizarii fabricilor, tehnicii medicale, managementul traficului rutier si protectia impotriva incendiilor.
Parteneriatele incheiate de companie cu Nokia sau cu firma Bayer, de la care a achizitionat divizia de diagnosticare, va crea pentru Siemens pozitii de varf pe piata medicala sau cea a comunicatiilor.

Dinspre Romania exista un feedback extrem de pozitiv, iar rezultatele companiei regionale din tara sunt bune, a declarat Kleinfeld. Aproximativ 5% din programatorii de software din toata lumea, 1.500 de programatori din totalul de 30.000 existenti la nivel mondial, angajati in Romania, se bucura de un renume foarte bun in cadrul concernului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri