Microsoft acuzata de spionarea utilizatorilor

Un consumator a intentat proces gigantului IT Microsoft Corp., acuzand corporatia americana de incalcarea intimitatii sale. Potrivit acuzatiilor, Microsoft ar spiona clientii sai prin upgrade-ul Windows Genuine Advantage (WGA), catalogat drept spyware. WGA este un upgrade al sistemului Windows, fiind o unealta anti-piraterie.

Consumatorul a argumentat pozitia sa prin faptul ca WGA aduna informatii din calculator pentru a determina daca softul Windows si alte programe Microsoft sunt originale, extragand in acelasi si serial number-ul placii de baza. Clientul nemultumit a sustinut ca prin aceste practici Microsoft incalca legea anti-spyware di drepturile consumatorului.

Acuzatorul mai sustine ca Microsoft a inselat utilizatorii prin neprezentarea tuturor informatiilor legate de upgrade-ul WGA, acordul acestora fiind oferit (prin descarcarea in sine a upgrade-ului) fara ca utilizatorul sa cunoasca toate informatiile necesare.

Un purtator de cuvant al Microsoft a demontat insa foarte usor aceste acuzatii, argumentand prin faptul ca WGA nu are un potential periculos la adresa computerului si ca upgrade-ul este instalat cu acordul utilizatorilor. Chiar daca acuzatiile au fost respinse de Microsoft, producatorul de soft a decis sa ofere utilizatorilor instructiuni de stergere a upgrade-ului pentru Windows.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri