Peste 1.000 de angajati au intrat in greva la o fabrica IBM din sudul Chinei, pentru a protesta fata de termenii transferului facilitatilor de productie catre grupul chinez Lenovo, parte a unei tranzactii de 2,3 miliarde de dolari care vizeaza divizia de servere a gigantului american.

Angajatii din China contesta tot mai des tranzactii ale companiilor pentru care lucreaza, crescand riscul pentru fuziunile si achizitiile transfrontaliere, potrivit Mediafax, care citeaza Financial Times.
Anul trecut, angajatii unei fabrici Cooper Tire din provincia Shandong au preluat controlul fabricii, au alungat managerii si nu au transmis informatii financiare cand compania americana a acceptat sa fie preluata de Apollo Tyres din India. Protestele chinezilor au blocat tranzactia, care ar fi reprezentat cea mai mare achizitie a unei companii americane de catre una din India.
Un angajat de la fabrica IBM a declarat ca protestele la fabrica din Shenzhen au inceput luni, iar productia ramane suspendata.
Tranzactia Lenovo-IBM a fost anuntata in ianuarie.
Cei peste 1.000 de angajati ai fabricii actioneaza independeent de federatia sindicatelor din China, sustinuta de guvern, a spus angajatul citat de Financial Times.
"Sindicatul nu a facut niociodata nimic sa contribuie la apararea drepturilor noastre. Nu avem incredere in sindicat sau biroul de munca al guvernului", a spus angajatul. Sindicatele independente sunt interzise in China.
Potrivit IBM, munictorii de la fabrica respectiva pot ramane angajati ai Lenovo in conditii comparabile cu cele de pana in prezent sau pot opta pentru un pachet de compensatii daca renunta la locul de munca.
Angajatii au cerut cresterea salariilor pentru cei care raman, dar si pachete de compensatii mai mari pentru cei care decid sa plece.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri