Romtelecom si-ar putea schimba denumirea in Romania Telecom sau Telecom Romania pana la finele acestui an daca propunerea agreata de Consiliul de Admnistratie va fi aprobata de actionari, iar serviciile operatorului, cat si cele ale Cosmote vor fi promovate sub brandul "T" al Deutsche Telekom.

"In ultima sedinta a Consiliului de Administratie al Romtelecom, desfasurata marti, au fost discutate doua variante de redenumire a Romtelecom: Romania Telecom si Telecom Romania. In principiu, la nivelul Consiliului s-a agreat ca aceste doua variante de redenumirea a Romtelecom sa fie transmise actionarilor companiei pentru a fi discutate", au declarat agentiei Mediafax surse din Romtelecom, care au precizat ca primele discutii pe acest subiect au avut loc la finele lunii ianuarie.
Compania Romtelecom este controlata de grupul elen OTE - 54,01% si statul roman - 45,99%. Actionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom.
Sursele citate au mai spus ca in cazul Cosmote Romania, unde Romtelecom detine 30% din actiuni, operatiunile companiei de telefonie mobila vor trece sub denumirea T-Mobile.
"In cazul Cosmote vom avea T-Mobile, iar la Romtelecom se discuta varianta serviciilor sub denumirea T-Home. Intr-un fel sau altul, la finalul procesului de rebanding, cei doi operatori se vor identifica cu brandul «T» al Deutsche Telekom", au mai spus sursele.
La finele lunii februarie, Ministerul pentru Societatea Informationala si consortiul Swiss Capital-BT Securities-UBS Limited au semnat contractul pentru furnizarea de servicii de consultanta la vanzarea participatiei detinute de stat la Romtelecom.
Consultantul va incasa 2,085% din profitul brut obtinut din vanzarea tuturor sau a unei parti a actiunilor detinute de stat la Romtelecom.
Conform datelor MSI, profitul brut este considerat diferenta matematica dintre valoarea pachetului de actiuni vandut si, respectiv, valoarea aceluiasi pachet de actiuni detinut calculat la valoarea sa nominal/contabila inregistrata in evidentele contabile ale ministerului.
Ministrul pentru Societatea Informationala, Razvan Cotovelea, a declarat la inceputul saptamanii trecute, la preluarea mandatului, ca momentul si marimea pachetului de actiuni Romtelecom care va fi listat trebuie alese cu grija pentru a evita un esec.
"In caz contrar, ne putem astepta la un esec, asa cum s-a intamplat in urma cu cativa ani cand listarea unei companii a avut loc in luna august si interesul cumparatorilor a fost redus, circa 1,5% din totalul actiunilor listate", a spus Cotovelea.
La randul sau, fostul ministru Dan Nica a declarat ca spera ca pana la finele acestui an actiunile detinute de stat la Romtelecom sa fie listate la bursa.
In 2013, Romtelecom si Cosmote Romania au consemnat afaceri cumu¬late de aproape 1,1 miliarde de euro, din care Romtelecom - 609,5 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Romania, cel mai mare numar de clienti pentru pachetele Magenta One