Comisarul european pe probleme de competitie, Neelie Kroes a declarat joi la Berlin ca nu vede nici o alternativa la sanctionarea prin amenda a gigantului software Microsoft, in urma nerespectarii legislatiei comuniatre antitrust, informeaza NewsIn. Intrebata daca Microsoft va primi o noua amenda pentru nerespectarea obligatiilor impuse de Uniunea Europeana, aceasta a declarat: "Nu-mi pot imagina o alta solutie".

Declaratia Comisarului European vine sa confirme zvonurile despre aceasta noua masura luata de Comisia Europeana impotriva companiei americane. Valoarea exacta a amenzii va fi stabilita pe data de 10 iulie, aceasta putandu-se ridica pana la 2 milioane de euro pe zi si urmand a fi aplicata retroactiv incepand cu 15 decembrie 2005, au declarat anterior oficiali europeni citati de Reuters.

La sfarsitul saptamanii trecute reprezentantii Microsoft au facut apel la Comisia Europeana sa nu se grabeasca cu aplicarea unor noi sanctiuni si sa ofere companiei timpul necesar pentru indeplinirea obligatiilor.

Consider ca Microsoft este angajata intr-un efort sincer si concret de indeplinire a obligatiilor impuse de Comisia Europeana printr-o decizie careia ii lipseste precizia. Am stabilit de comun acord un plan de predare a documentatiei cu sapte termene limita, din care am respectat deja sase, fiind in plin proces de elaborare a ultimului capitol, a declarat duminica, pentru Financial Times, Brad Smith, avocat Microsoft

Avem 300 de specialisti care au fost retrasi din alte proiecte si care fac toate eforturile posibile pentru a finaliza la timp acest ultim capitol, a adaugat acesta.

In luna aprilie oficialii Microsoft au stabilit impreuna cu Neil Barrett, consilierul pe probleme tehnice al Comisiei Europene, un calendar in sapte etape pentru predarea pe capitole a documentatiei cerute.

Uniunea Europeana a hotarat in anul 2004, intr-un caz de referinta, ca Microsoft sa fie sanctionat cu o amenda de 497 de milioane de euro pentru practici anticoncurentiale. Sanctiunea financiara a fost insotita de impunerea obligatiei ca pana la data de 15 decembrie 2005 Microsoft sa faca publica o documentatie completa despre sistemul de operare Windows, oferind companiilor concurente protocoalele necesare pentru dezvoltarea de aplicatii compatibile cu Windows.

Termenul a fost prelungit pana in aceasta vara dar Microsoft nu a reusit sa faca publice decat cinci din cele sapte documentatii tehnice cerute de autoritatea europeana, anuntand ca ultimul capitol va fi predat pe data de 18 iulie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri