Satya Nadella, directorul general al Microsoft, a anuntat ca va lansa pe 27 martie o versiune Office pentru iPad si va oferi gratuit unele functii ale serviciului, ocazie cu care va vorbi despre angajamentul grupului de a avea servicii software care functioneaza pe Windows si alte sisteme de operare concurente.

Microsoft va oferi gratuit soft-ul Office pentru iPad, cu functii limitate, care poate fi imbunatatit la o versiune premium prin abonarea la Office 365, au declarat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg si preluate de Mediafax.
Evenimentul va marca prima aparitie publica a lui Nadella la o lansare a unui produs, de la numirea sa in functia de CEO, luna trecuta, in locul lui Steve Ballmer.
Prezenta sa scoate in evidenta incercarea Microsoft de a se afirma pe piata soft-urilor destinate dispozitivelor mobile.
Microsoft a lansat anul trecut versiuni contra-cost ale Office pentru iPhone si a creat diverse aplicatii pentru iPad. Compania are insa probleme sa echilibreze eforturile de promovare a sistemului de operare Windows pentru dispozitivele mobile cu vanzarea de aplicatii pentru sisteme de operare concurente, care domina piata.
In prima zi a amendatului sau de CEO, Nadella a subliniat concentrarea Microsoft pe dispozitive si servicii cloud, afirmand ca aceste prioritati vor deveni progresul Microsoft.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum sa utilizezi mai bine tehnologia in folosul tau