Daca angajatii mai reuseau sa fure cateva minute din timpul de lucru in teren pentru interesele personale, de acum sefii pot vedea tot ce face fiecare angajat. Ei au la indemana aplicatia Nexus Locator care poate fi instalata pe telefoanele de serviciu si care arata fiecare pas al angajatilor cand acestia nu se afla la birou.

Aplicatia a fost lansata de compania romaneasca Nexus Electronics si este valabila pentru sistemele de operare Android. Astfel, conducerile companiilor pot trage concluzii despre eficienta muncii angajatilor si pot comunica cu acestia in timp real pentru alocarea de noi activitati.

Aplicatia Nexus Locator permite monitorizarea in acelasi cont a telefoanelor si masinilor. "Investitia in aplicatie se ridica la 83.000 euro. Aceasta suma include dezvoltarea aplicatiei de la zero, modificarile software in platforma online de gestionare si studiile de piata. In perioada urmatoare, vom introduce un abonament de utilizare a aplicatiei in valoarea de 5 euro/ terminal monitorizat, dar vor continua sa existe si abonamente gratuite", a spus pentru wall-street.ro managerul general al Nexus Electronics, Florin Subtirica.

Compania se asteapta ca aplicatia sa fie descarcata de 10.000 de ori in urmatoarele 12 luni, iar din veniturile obtinute, de peste 40.000 de euro pe an, sa acopere investitia initiala in cel mult doi ani. Potrivit lui Subtirica, cele mai interesante domenii pentru aceasta aplicatie sunt Serviciile si Logistica. Aplicatia vizeaza piete comune cu cele ale concurentului TomTom.

Cum functioneaza aplicatia care supravegheaza angajatii

Aplicatia Nexus Locator, instalata pe telefonul de serviciu, transmite date catre sistemul Nexus GPS Tracking, o interfata web care realizeaza rapoarte de monitorizare si informeaza persoanele autorizate de „plimbarile” fiecarui angajat, doar daca telefonul este conectat la o retea WiFi.

Astfel, sunt inregistrate in timp real viteza de deplasare, perioadele de stationare sau traseul parcurs intr-un interval de timp, precum si atingerea punctelor de interes pentru companie (hot spots). Marja de eroare a inregistrarilor este de pana la cinci metri, iar aplicatia nu necesita conexiune permanenta la reteaua GSM.

De asemenea, exista optiunea de a inregistra datele in telefon pentru a fi trimise la server atunci cand dispozitivul este conectat la o retea WiFi. Cele mai importante functii sunt: (1) ultima locatie (2) sumarul de activitate (3) alarma viteza (4) alarma la pornire (5) alarma la oprire si (6) alarma de accident.

Seful afla tot ce faci. Dar care sunt avantajele angajatului

Desi sunt monitorizati, aplicatia creste siguranta angajatilor care au activitati in zone cu acces dificil sau in zone izolate unde se pot rataci. Astfel, datorita datelor transmise de aplicatie, se poate interveni in timp util in caz de accident. De asemenea, companiile obtin o perspectiva ampla asupra productivitatii angajatilor. Astfel, costurile sunt reduse, timpului de lucru este optimizat, iar numarul de ore suplimentare scade.

"Contul de pe gpstracking.ro poate fi accesat de supervizori de pe laptop, tableta sau telefon mobil. Avantajul este monitorizarea in acelasi cont si a vehiculelor si a telefoanelor, in cazul companiilor care mai folosesc serviciul de tracking pentru flota auto. Companiile vor avea un control ferm asupra propriilor angajati si masinile aflate in deplasare, iar munca de teren va fi mai putin stresanta pentru angajati, chiar daca pauzele vor fi mai putine", spune managerul Nexus Electronics.

Nexus Locator pentru Android poate fi descarcata gratuit de pe Google Play Store. Aplicatia a fost lansata la cel mai important targ international din domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, CeBIT 2014, organizat in perioada 10-14 martie, in Hanovra, Germania).

Compania romaneasca Nexus Electronics, un furnizor de solutii software pentru monitorizarea flotelor auto din 2006, a avut o cifra de afaceri de 1.3 milioane euro anul trecut, in crestere cu 30% fata de 2012.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri