Zece angajati ai Orange, operator telecom din Franta si lider de piata in Romania, s-au sinucis in ultimele sapte saptamani, ridicand noi intrebari privind activitatea companiei care s-a confruntat cu o astfel de “epidemie de sinucideri” si in urma cu patru ani, scrie Independent.co.uk.

Lideri de sindicat descriu mortile ca “un semnal de alarma” si someaza gigantul telecom sa reconsidere planurile de a reduce numarul de angajati cu o treime in urmatorii sase ani. Compania – inainte cunoscuta ca France Telecom -, a promis ca o sa fie in mod continuu “atenta” si totodata a aratat sondaje realizate printre angajati care arata cresterea multumirii acestora si scaderea substantiala a stresului, din 2009 pana in prezent.

Sociologii subliniaza ca, totusi, rata sinuciderilor in cadrul companiei este similara cu aceea la nivelul poporului francez – care este insa una dintre cele mai mari din Europa.

Intre 14 ianuarie si 6 martie 2014, 10 angajati ai Orange, toti lucrand in departamente diferite din Franta, s-au sinucis. Anul trecut s-au sinucis 11 angajati si 12 in 2012. Din cele 10, cel putin doua dintre ele sunt din cauze personale, restul parand ca sunt legate de stres la locul de munca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri