Anul trecut IT&S a obtinut o cifra de afaceri de 7 milioane euro, pentru prima jumatate a anului 2006 inregistrand o crestere cu 110% fata de 2005. Compania estimeaza pentru finele acestui an o cifra de afaceri de 13 milioane de euro. Potrivit IT&S, cresterea anuntata de companie este una organica fara nici o sustinere de capital din afara, informeaza Rompres.

Pentru atingerea obiectivelor din 2008, IT&S a lansat programul pentru distribuitori 'manager-ul de cont - angajat al clientului' care presupune o serie de facilitati acordate distribuitorilor cea mai importanta fiind consultanta pe probleme de afaceri, angajatii companiei lucrand efectiv pentru clienti.

'Un account manager cunoaste absolut totul despre afacerea clientului, il consiliaza in alegerea portofoliului de produse, in implementarea politicilor de marketing, publicitate sau vanzari', a declarat Carmen Cojocarasu, director de vanzari al IT&S. Un account manager se ocupa in detaliu de 20 de distribuitori.

'Distribuitorii sunt sustinuti si pe partea de publicitate sau prin anumite politici de finantare care le permit acestora sa nu isi investeasca banii proprii in marketing sau produse', mai spus continua Carmen Cojocarasu. De asemenea, clientii companiei beneficiaza de cursuri pe partea tehnica si pe partea comerciala precum si de evenimente organizate odata la 5 - 6 luni unde sunt tinuti la curent cu politica de marketing a companiei.

Potrivit IT&S, studiile arata ca piata romaneasca de IT - hardware, software si servicii conexe - in perioada dinainte de integrare si imediat dupa va atinge aproximativ 900 de milioane de euro, cu o pondere de aproximativ 50% pe partea de produse hardware.

Ratele de crestere vor fi diferite pe categorii de produse, in top fiind produsele ce vor oferi accesibilitate, multifunctionalitate si mobilitate, la capacitati si viteze de procesare din ce in ce mai mari. De exemplu, cresterea poate varia de la 15% pe partea de imprimante pana la 100% la laptop-uri si foto-video.

De asemenea, va exista o intarire a pozitiei brandurilor A la nivel global pe piata IT din Romania, acestea pozitionandu-se mai bune fata de brandurile B, dar in acelasi timp intarindu-se competitia intre ele.

IT&S este o companie cu peste 10 ani vechime, ce activeaza in industria IT&C ca importator si distribuitor al unor marci clasa A pe categoriile Copy & Print, Document Management & IT Solutions si Imaging & Multimedia.
Brandurile distribuite pana in prezent de IT&S sunt Canon, Nec, Yamaha, Dell si Fujitsu - Siemens. IT&S este o companie 100% cu capital romanesc.