Autoritatea de reglementare in comunicatii va masura calitatea serviciilor de acces la internet prin intermediul unei platforme specializate, care va fi lansata in vara, a declarat marti presedintele institutiei, Catalin Marinescu.

Platforma va fi furnizata de societatea Industrial Software Sibiu, contractul, in suma de 2,4 milioane de lei, TVA inclusa, fiind castigat prin licitatie.

Cu o durata de 6 luni, contractul presupune furnizarea si implementarea unei platforme informatice pentru masurarea calitatii serviciului de acces la internet, prin livrarea de echipamente hardware si software si prestarea serviciilor aferente.

Potrivit ANCOM, prin intermediul platformei, utilizatorii vor avea posibilitatea sa verifice viteza conexiunii la internet si sa compare rezultatele obtinute de diferiti furnizori de servicii de acces la internet sau calitatea diferitelor conexiuni ale aceluiasi furnizor de servicii de acces la internet.

De asemenea, utilizatorii vor putea testa prin intermediul platformei parametrii de calitate precum viteza de transfer a datelor, intarzierea de transfer a pachetelor de date, variatia intarzierii de transfer a pachetelor de date si rata pierderii de pachete de date.

Citeste si:
Cum poti renunta la contractul de Internet? Drepturile tale
Cum poti renunta la...

Prin intermediul platformei informatice va fi testata calitatea serviciului intre echipamentul terminal al utilizatorului final si un server de test amplasat intr-un nod de tip internet interexchange.

In plus, platforma va fruniza ANCOM date pentru realizarea unor statistici si a unor rapoarte privind calitatea serviciului de acces la internet oferit clientilor de furnizorii din Romania.

Finantarea va fi asigurata din surse proprii ale Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Infiintata in 1998, Industrial Software Sibiu este o firma cu capital romanesc care furnizeaza aplicatii software la comanda. Compania a rapotat in 2012 afaceri de 11,9 milioane de lei, iar actionarii firmei sunt Cristian Ioan Domsa - 95%, Mircea Greavu - 2,5% si Adrian Corabian - 2,5%.

Citeste si:
Operatorii cer autoritatilor sa faca licitatia 5G in 2019
Operatorii din Romania cer...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Peste 3.000 de localitati pot obtine 15.000 de euro pentru Wi-Fi