Ebay, cel mai mare portal de licitatii din lume, a anuntat schimbari la nivelul conducerii de varf, in incercarea de a face fata noilor amenintari venite companiei rivale Google.
Meg Whitman, directorul axecutiv al Ebay a anuntat plecarea din echipa de conducere a lui Jeff Jordan, presedintele diviziei de plati electronice PayPal, care asigura serviciile de plati prin Internet pentru Ebay, informeaza NewsIn.

Jordan a fost cooptat in conducerea companiei in 1999, a condus divizia pentru America de Nord din 2000 pana in 2004, an in care a preluat conducerea diviziei PayPal, dar va parasi acest post din toamna acestui an. El va fi inlocuit de Rajiv Dutta, actualul presedinte al diviziei Skype, care ofera servicii de telefonie pe Internet.

Sub conducerea actualului presedinte, PayPal a inregistrat o crestere de 89%, ajungand o valoare a platilor procesate de 8,8 miliarde de dolari, conform Financial Times. Valoarea actiunilor Ebay a scazut cu 40% in acest an, compania inregitrand o incetinire a retei de crestere pe piata din Statele Unite, precum si pierderea pozitiei de lider de piata in Coreea si China.

Cea mai recenta lovitura primita de Ebay a fost lansarea de catre rivalul Google a unui sistem alternativ de procesare a platilor electronice numit Google Checkout. Saptamana trecuta Ebay a interzis clientilor sai folosirea serviciului Checkout, afirmand ca masura face parte dintr-o politica de promovare a metodelor de plata complet securizate si accesibile.

Analistii Citigroup au micsorat recent estimarea de crestere a veniturilor Ebay de la 22% la 20%, concluzionand ca serviciul oferit de Google este o amenintare pe termen lung mai mare decat a recunoscut Ebay. Ebay a mai anuntat ca Lorrie Norrington va fi numita in functia de presedinte Ebay International, dupa ce aceasta a condus Shopping.com, un site ce ofera analiza comparativa a preturilor, detinut de Ebay.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri