Vodafone Romania, al doilea operator de telecomunicatii de pe piata locala, lanseaza pe 31 martie serviciul M-Pesa, prin care utilizatorii pot trimite, primi bani si efectua plati cu telefonul mobil, conform unei invitatii trimise de companie.

“Avem placerea sa va invitam la o conferinta de presa care marcheaza o premiera importanta pentru piata romaneasca de telecomunicatii mobile. Luni, 31 martie 2014, Vodafone va lansa M-Pesa, primul serviciu din Romania dezvoltat de un operator mobil prin care utilizatorii pot trimit si primi bani sau efectua plati, cu telefonul mobil”, scrie in anuntul operatorului.

De asemenea, compania va oferi detalii despre dezvoltarea retelei sale 4G.

“La acelasi eveniment, Vodafone va anunta noile dezvoltari ale retelei sale 4G in Romania, ca parte a proiectului de investitii <<Spring>>, precum si evolutiile recente ale zonei de date mobile”, potrivit aceleiasi invitatii de presa.

Vodafone Romania lucreaza de cativa ani la lansarea serviciilor de plati cu telefonul mobil, compania creand in 2012 Vodafone Romania M - Payments SRL, o companie despre care presa scria in vara anului trecut ca a fost creata special pentru a dezvolta servicii de plati si transfer de bani prin telefonul mobil.

Principalii concurenti ai Vodafone, operatorii Orange si Cosmote fac si ei pasi in acest sens.

Orange a testat timp de sase luni in 2012 serviciile NFC (permit telefonului sa faca plati, sa fie bilet pentru transportul in comun ori evenimente sau sa acceseze anumite informatii) prin intermediul a 120 de angajati ai BRD - Groupe Société Générale.

De asemenea, managementul Deutsche Telekom, grupul german care detine Romtelecom si Cosmote, afirma anul trecut ca in 2014 va lansa si in Romania aplicatia My Wallet pentru plati prin telefonul mobil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri