Orange Romania, cel mai mare operator de telecom de pe piata locala, extinde din 7 aprilie reteaua de Internet 4G, aceasta devenind disponibila pentru peste 45% din populatia Romaniei.

Tehnologia 4G va putea fi utilizata de clientii companiei in peste 1.000 de localitati la viteza medie reala de download de 30 Mbps si upload de 15Mbps.

Impreuna cu optiuni dedicate, aceste viteze por urca la vitezii medii reale de download de 60 Mbps si upload de 30 Mbps.

De asemenea, din 7 aprilie, Orange Romania introduce serviciile 4G+, care ofera viteza de pana la 300 Mbps pentru download.Noul serviciul va fi disponibil in centrul si nordul Bucurestiului si in alte cinci orase (Brasov, Cluj-Napoca, Galati, Iasi, Timisoara).

"Din 7 aprilie, Orange Romania va utiliza integral tot spectrul de frecvente pe care l-a achizitionat in septembrie 2012. Romania este a noua tara din lume unde este prezenta o retea 4G+. Suntem al doilea operator din estul Europei cu 4G+ si primul din Romania", a declarat directorul tehnic al operatorului, Stefan Slavnicu.

Citeste si:
Orange, afaceri in crestere cu 4% in trimestrul trei
Orange, afaceri in crestere...

Orange Romania a investit anul trecut 130 milioane de euro in infrastructura. Compania a lansat primele servicii 4G in decembrie 2012, disponibile initiale in zona centrala si de nord a Capitalei, in statiunile de pe Valea Prahovei si zona Bran-Moieciu, pecum si in Poiana Brasov. Peste 10 luni, operatorul a extins aria de acoperire a retelei 4G la nivelul intregii Capitale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Orange Romania: afaceri de 1,1 MLD. euro in 2019
Setari Cookie-uri