Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) va organiza, in iunie, o licitatie pentru achizitionarea unei platforme care va furniza institutiilor publice servicii de cloud computing. Proiectul este estimat la 76 milioane de lei (TVA inclusa).

Proiectul consta in achizitionarea infrastructurii hardware si software necesare pentru realizarea proiectului, precum si a serviciilor pentru pregatirea si managementul proiectului, serviciilor de dezvoltare si implementare a platformei de cloud computing, se precizeaza in anuntul de participare publicat pe www.e-licitatie.ro.

Prin cloud computing se intelege o retea de calcul de date bazata pe o infrastructura virtuala, invizibila utilizatorului. Ea poate fi localizata oriunde pe glob, poate fi utilizata prin intermediul unui aplicatii de acces la Internet (browser web) fara a instala nici un alt program, scrie Mediafax.

"Obiectivul general al proiectului il constituie modernizarea, dezvoltarea si eficientizarea serviciilor publice oferite catre cetateni prin intermediul unei infrastructuri de tip cloud computing care sa eficientizeze achizitia si utilizarea echipamentelor si serviciilor IT&C la nivelul institutiilor publice, sa sporeasca transparenta activitatii institutiilor publice si sa faciliteze interoperabilitatea intre serviciile electronice publice", se arata in caietul de sarcini allicitatiei.

Contractul va avea o durata de 12 luni de la data atribuirii si va fi finantat din fonduri europene. Infiintat in anul 1970, ICI reprezinta principalul institut de cercetare-dezvoltare din Romania in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor.

Citeste si:
Licitatia ICI pentru o platforma de cloud computing a fost suspendata
Licitatia ICI pentru o...

Sursa foto: Cloud computing/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Servicii ale statului in cloud: UTI castiga un contract de 76 mil. lei
Setari Cookie-uri