Afacerile F64, cel mai mare retailer in domeniul fotografiei de pe plan local, au crescut anul trecut cu 8%, la 19,5 milioane de euro, un avans mai mic fata de anii anteriori ca urmare a unei evolutii nu foarte favorabile a segmentului foto din Romania.

Marian Alecsiu, directorul general F64, a precizat ca in ciuda faptului ca anul trecut a fost unul mai slab, 2014 ar putea aduce una dintre cele mai abrupte scaderi din ultimii ani.

“Piata sufera, iar 2014 nu se anunta deloc un an bun pentru vanzarile de echipamente foto. Din statisticile pietei, in luna februarie a anului , vanzarile de echipamente DSLR au suferit un declin de 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce clar nu arata un trend favorabil”, a declarat Marian Alecsiu, in cadrul ecomTEAM, cel mai mare eveniment regional dedicat comertului electronic organizat de catre wall-street.ro.

Vanzari de 10 mil. € din online

Potrivit reprezentantului F64, in 2013 vanzarile online au reprezentat circa 50% din volumele totale comercializate. “Segmentul online s-a dublat fata de 2012. Daca in urma cu doi ani de zile comertul online in business-ul F64 se situa la pana in 25%, volumele vandute in magazinul online au atins si chiar depasit pragul de 50%”, a mai spus Alecsiu.

F64 nu a renuntat la ideea inaugurarilor de magazine fizice in Romania si in strainatate

Intrebat de intentiile de a deschide noi magazine fizice, de tip showroom, in tara, reprezententul F64 a spus ca nu au renuntat la aceasta strategie si nici la cea de a se extinde si pe alte piete, dar a subliniat ca pentru o dezvoltare in aceasta directie ar necesita investitii ridicate.
“Luam in continuare in calcul extinderea la nivel teritorial si in afara tarii, dar pentru asta avem nevoie de un investitor. Nu avem un orizont de timp pentru dezvoltare, in prezent ne vom canaliza atentia pe vanzarile online, dar si pe noile categorii de produse intrate in portofoliul F64 – smartphone-uri si tablete”.

Miza pe un business in crestere cu 10% in acest an

Desi este inca devreme de estimat, seful F64.ro mizeaza pe o evolutie de 10% a rulajului in 2014, la 21,5 milioane de euro. “Online-ul va depasi in acest an ponderea vanzarilor traditionale, din showroom-ul F64, fiind principalul motor de crestere”, a declarat Marian Alecsiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri