Rossen Petkov, general manager Nokia Balcani considera ca pretul optim pentru romani atunci cand vine vorba de smartphone-uri este de 90-110 euro, in retail.

Declaratia a fost facuta odata cu lansarea noii game de produse Nokia X. Terminalele, care opereaza pe Android, vor fi lansate in magazinele locale in urmatoarele zile, urmand sa fie disponibile si subventionate in ofertele operatorilor telecom.

“Deocamdata am incheiat parteneriat cu doi operatori, urmand ca in curand sa finalizam parteneriatul si cu al treilea. Nu pot spune la ce preturi vor intra in ofertele operatorilor telecom, insa stiu ca pretul va fi foarte bun. De altfel, “sweet spot-ul” preturilor (preturile atractive – n.r.) pentru romani se incadreaza in jurul a 100 de euro”, spune el.

Deloc intamplator, noile modele lansate pe piata, Nokia X si X+, au acest pret.Nokia XL urmeaza sa fie lansat in luna mai pe piata locala.

Pe de alta parte, varful de gama ale companiei, Nokia Lumia 925, are un pret de peste 300 de eur "la liber". Oficialul companiei nu a oferit informatii privind cota de piata a Nokia in tara sau asupra vanzarilor companiei in Romania.

Principalii concurenti ai Nokia pe piata locala sunt Apple, Samsung, LG sau HTC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri