Dupa mai bine de doisprezece ani, cortina a cazut peste Windows XP, Microsoft retragand suportul tehnic si de securitate. In schimb, compania prezinta intr-un scurt film nostalgic povestea si omul care au stat in spatele celui mai popular wallpaper din toate timpurile, scrie Time.

Intr-un material video lansat in zoua in care Microsoft a retras suportul tehnic si de securitate pentru Windows XP, compania l-a intervievat pe omul care a realizat fotografia intitulata “Bliss” (Fericire). Charles O’Rear, un fost fotograf al National Geographic, povesteste ca se afla intr-o calatorie prin Napa Valley, in nordul San Francisco, cand a decis sa se opreasca pentru a fotografia peisajul rustic, in 1996. Cativa ani mai tarziu, Microsoft a cumparat fotografia pentru Windows XP. O’Rear isi aminteste ca Microsoft i-a asigurat transportul catre sediul companiei pentru a livra personal fotografia.

“Nu mi-am imaginat niciodata ca va fi folosita ca wallpaper”, spune Charles O’Rear in materialul video. Lucrurile au mers chiar mai departe, fotografia fiind intens promovata in campania de lansare pentru Windows XP si a sfarsit prin a fi vizualizata de milioane de utilizatori de calculatoare din intreaga lume.

Windows XP

Microsoft sustine ca fotografia a fost vazuta de peste un miliard de oameni. “Oricine, cu varsta de 15 ani in sus isi va aminti aceasta imagine pentru tot restul vietii. M-as bucura sa cred ca oamenii au simtit fericire privind o fotografie facuta de mine”, a completat O’Rear.

Microsoft anunta o noua...
Citeste si: Microsoft anunta o noua actualizare pentru Windows 10

In lipsa actualizarilor, calculatoarele care ruleaza sistemul de operare Windows XP pot deveni vulnerabile la virusi si alte programe care afecteaza securitatea si confidentialitatea datelor.

Autoritatile romane au platit pentru utilizarea licentele Microsoft in perioada 2004-2009 peste 100 milioane de dolari, la care se adauga inca 100 milioane de euro pentru intervalul 2009-2012, iar pana in 2015 vor mai achita alte 40 milioane de euro, potrivit datelor furnizate de MSI.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cum sa iti tii datele "sanatoase": Salveaza-ti pozele, fa update-uri