Google a achizitionat Titan Aerospace, companie care construieste drone de inalta altitudine cu incarcare solara, pentru o suma care nu a fost facuta publica. Deal-ul a fost confirmat de un purtator de cuvant al Google.

Google urmareste sa foloseasca dronele Titan pentru a strange imagini si a conecta mai mult din populatia lumii la Internet. Titan va continua sa opereze din Mexic, unde se afla compania, si va conlucra cu Project Loon al gigantului american.

Project Loon urmareste sa construiasca baloane masive, pentru altitudini ridicate, care sa transmita semnale Internet in partile lumii care inca nu au acces la aceasta tehnologie.

Daca aceasta misiune suna familiar este pentru ca si Facebook are acelasi plan ambitios. Facebook ar fi discutat la inceputul acestui an tot cu Titan, dar a optat intr-un final sa achizitioneze compania britanica Ascenta. Facebook Connectivity Lab lucreaza la o initiativa similara cu a Google, de a dezvolta drone, sateliti si lasere pentru a “distribui, intr-un mod eficient si ieftin, servicii de Internet fiecarei persoane din lume”.

Scopurile ambelor companii sunt in general destul de altruiste, dar se poate observa totusi o competitie stransa intre cine va reusi sa ofere miliardelor de oameni Internet din ceruri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri