Cetatenii din Marea Britanie sunt cei mai mari consumatori de droguri cumparate de pe Internet, arata un studiu global facut pe 18.000 de oameni din 18 tari, informeaza CNBC.

Astfel, in Marea Britanie, peste 22% dintre respondentii la studiu au declarat ca achizitioneaza droguri online. Danemarca este destul de aproape, mai ales ca 20% dintre danezi intra pe Internet pentru a cumpara droguri.

La fel de aproape se afla si Scotia, unde procentul este similar cu cel din Danemarca. Cele mai putine cumparaturi de droguri online sunt in Noua Zeelanda.

Ce droguri cumpara strainii de pe Internet

Alcoolul este cel mai cumparat din mediul virtual, in proportie de 90%, urmat de tutun (56,7%), cannabis (48,2%) si bauturi cu cafeina (45,9%). In plus, 23,4% din persoanele chestionate au folosit metilendioximetamfemina (MDMA), 18,5% tutun Shisha si 16,4% cocaina, pe parcursul anului trecut.

In Irlanda, 50% dintre respondenti au declarat ca au fost mahmuri la locul de munca in ultimele 12 luni. Cele mai scazute procente sunt in SUA si Portugalia, la mai putin de 25%.

Citeste si:
100 mil. euro pentru o campanie de PR despre Brexit
100 mil. euro pentru o...

Cat costa drogurile in lume

Studiul a analizat si preturile drogurilor din mai multe tari. Astfel, pretul mediu al unui gram de cannabis este de 12 euro, dar acesta variaza de la 6 euro in Spania la peste 20 euro in Irlanda.

Cocaina este cel mai scump drog la o medie de 100 euro pe gram. Preturile variaza de la 50 de euro in unele parti ale Europei, la 250 euro in Noua Zeelanda. Astfel, cocaina a fost vazut cel mai rau la nivel global in ceea ce priveste valoarea pentru bani, cu o medie de rating de 3,4 din 10, iar cel mai bine sta MDMA.

Sursa foto: Dealer de droguri/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cea mai importanta bursa din Europa ar putea sa fie vanduta