Samsung, unul dintre cei mai mari producatori de electronice din lume, a lansat la nivel local prima gama de televizoare curbate Ultra High Defininition (UHD/4K) cu preturi ce pornesc de la 14.000 de lei, dar pot ajunge si depasi 20.000 de lei.

Modelel Samsung UHD Curved sunt deja prezente pe piata in variantele de 55 si 65 de inch, urmand ca in a doua parte a anului sa fie lansat si modelul de 78 de inch, al carui pret va depasi praguld e 25.000 de lei.

„Piata televizoarelor cu ecran curbat aduce un plus de perceptie, iar potentialul este unul foarte ridicat. Estimam ca televizoarele cu ecran curbat vor reprezenta cel putin 10% din totalul pietei de televizoare 4K pana la finalul anului”, a declarat pentru wall-street.roAna Maria Pasculescu (foto), TV product manager in cadrul Samsung.

Trei modele deja vandute in lanturile de retail

Potrivit reprezentantilor Samsung, trei modele de 65 de inch, al caror pret este de 21.000 de lei, s-au vandut deja in lanturile de retail.

„Au fost vandute deja trei unitati, iar clientii au stiut de la inceput ce vor sa cumpere”, a mai spus Ana Maria Pasculescu.

Din anumite informatii cele trei modele de televizoare s-ar fi vandut intr-unul din magazinele specializate din Nordul Capitalei, iar clientii au fost persoane fizice.

„Ne-am propus ca pana la finalul anului sa vindem peste 1.000 de astfel de unitati”, a conchis Ana Maria Pasculescu, TV product manager in cadrul Samsung Romania.

Oficialii Samsung nu au dat insa detalii referitoare la valoarea sau volumul pietei de televizoare 4K din Romania

Livrarile de ecrane Ultra HD, tehnologie cunoscuta si sub numele de 4K, au depasit pentru prima data pragul de 3 milioane de unitati in 2013, o evolutie puternica fata de nivelul din 2012, dar analistii se asteapta la o crestere si mai mare in acest an.

Display-urile 4K ar putea creste de circa 7 ori in 2014, la peste 20 de milioane de unitati ca urmare a sporirii interesului pentru aceasta tehnologie din partea utilizatorilor.
Cel mai mare producator de ecrane de foarte inalta rezolutie din 2013 a fost Innolux, cu o cota de piata de 60%, pozitia secunda in clasament fiind ocupata de China Star Optoelectronics Technology (CSOT). Pe pozitia a treia in top s-a situat producatorul AU Optronics (AUO).

Printre cei mai importanti producatori de televizoare cu rezolutie Ultra HD (4K @ 3840 x 2160 pixeli) se numara Sony, Samsung, LG, Philips, Sharp sau Panasonic.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri