Apple conduce segmentul tabletelor – nu este niciun secret. Sunt insa foarte multe alternative pentru iPad si iPad Mini, atat de multe incat, la un moment dat, poti sa fii atat de confuz incat sa nu stii ce sa alegi. Din “gloata” de tablete, de-a lungul timpului s-au detasat cateva, printre ele fiind si modelul 2013 al Nexus 7, o tableta de 7 inci ce ruleaza (din fabrica) Android 4.3.

Nexus 7 2013 s-a dovedit a fi insa un gadget solid, rapid, similar cu iPad Mini al concurentei. Am intrat in lumea tabletelor prin achizitionarea iPad 1 – inca o mai am, mi s-a spus sa o vand, dar simt ca peste cateva…zeci de ani, ar putea valora ceva. Daca nu, macar voi fi nostalgic uitandu-ma la cat de lent incarca un clip sau o pagina Web.

Sunt deci obisnuit cu ambele segmente de tablete – cele vechi dar si “monstri” noi, precum iPad Air, asa ca asteptarile mele privind Nexus 7 2013 sunt, sa spunem, rezervate si constiente de realitati.

Design Nexus 7

Negru, negru, negru. (Non)Culoarea Nexus 7. Spatele este finisat frumos – nici prea “lipicios”, nici prea alunecos, ceea ce este perfect intrucat poti tine tableta intr-o singura mana destul de usor. Nu este nici rece, nici prea cald. Partea de cauciuc se termina la nivelul la care incepe un plastic glossy, bine realizat. Formatul de 16:9 este numai bun intrucat, dupa cum spuneam, poate fi operat si cu o singura mana – chiar si cei cu mainile mai mici, nu stil “lopeti”.

Nexus 7 2013Pe spate este trecuta si compania producatoare, Asus. Camera este localizata in coltul din stanga sus si este flancat de un speaker si jack de casti. Partea inferioara a device-ului include un alt speaker si microfon si un port microUSB.

Pe lateral dreapta sunt butoanele de deschis/inchis si volum – iti trebuie ceva obisnuinta sa reusesti sa discerni doar prin “pipaiala” care este care. M-am trezit de multe ori blocand device-ul in loc sa dau volumul mai ridicat. Poate fi frustrant.

Display-ul tabletei Google

Foarte bun, datorita rezolutiei de 1920x1200, 323 ppi. Saturatia culorilor si temperatura se incadreaza in partea superioara si unghiul de vizualizare este foarte bun.

In plin soare, display-ul Nexus 7 ESTE vizibil, ceea ce a fost o surpriza placuta. Normal, a trebuit sa “lucrez” putin la brightness.

Raspunde bine la touch, desi mai slab parca decat iPad Mini (prima generatie), mai ales atunci cand vrei sa faci zoom in si zoom out. Per total insa, sunt diferente care nu deranjeaza, mai ales daca nu ai detinut un device de ultima generatie de la Apple sau concurenti.

Performanta

Este una foarte buna – ba chiar surprinzator de buna, avand in vedere ca este un device din 2013. Ruleaza fara probleme peste 10 aplicatii, suportand totodata full HD. Aplicatiile se deschid repede, se instaleaza rapid si clipurile de pe YouTube ruleaza foarte bine. Am deschis aplicatie dupa aplicatie si, chiar si asa, abia dupa a 30-a a inceput sa se simta o micsorare a vitezei.

Nexus 7 2013 si camera sa

Are 5 MP si este (doar) multumitoare. Oricum, eu nu sunt persoana care sa ia tableta sa faca fotografii, dar sunt convins ca multi/multe doresc sa faca poze chiar si cu tableta. Este important ca EXISTA, dar nu te astepta la performante deosebite.

Acestea fiind spuse, Nexus 7 face fotografii decente, in lumina, insa zgomotul devine evident in scenarii cu luminozitate redusa. Culorile devin mai reci decat, de exemplu, Samsung Galaxy S4 (nici nu amintim S5).

Nexus 7 2013

Sursa foto: Asus.com

Bateria gadget-ului

Nexus 7 permite incarcarea wireless, lucru excelent. Bateria are 3950mAh si Google spune ca are o autonomie de pana la 9 ore. In testarile mele, care au inclus si vizualizarea de clipuri de pe Internet dar si vizualizarea de clip-uri incarcate pe device, la luminozitate aproape de 100%, bateria a tinut circa 4 ore si jumatate.

Este o perioada buna, dar nu extraordinara. Per total insa, la o utilizare fragmentata, nu ar trebui sa ai probleme in a incarca device-ul doar seara, cand ajungi acasa.

Concluzii finale

Nexus 7 2013 este o tableta foarte buna pentru pretul ei – 1.099 lei la evoMAG.ro, Sa fiu sincer, nu prea “m-am jucat” cu primul Nexus 7 dar, din ce am citit, avea cateva minusuri pe care nu le-am regasit deloc la al doilea model.

Este rapida, are un ecran luminos chiar si in direct soare si poate tine pasul cu device-uri puternice, inclusiv Samsung Galaxy S4.

Disponibilitate - evoMAG.ro, 1.099 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri