Piata smartphone-urilor este saturata cu device-uri “high-end”, fiecare producator pretinzand ca va scoate pe piata un ‘iPhone Killer”. Insa termenul de “high-end” se modifica foarte rapid, mai ales cand vine vorba de device-uri Android. Evolutia hardware dar si software, combinata cu deschiderea Android, a dat nastere unor gandiri diferite aproape de fiecare data. LG G2 (anterior numit Optimus G2) este un exemplu bun de gadget ce a facut cativa pasi in fata pe diferite fronturi.

LG G2 aduce cateva schimbari dragute dar si unele mai putin placute. A apasa de doua ori pe ecran pentru a activa telefonul? Super, desi nu perfect (mai mult noroc ai daca apesi, rapid, de trei ori). Butoanele de power si de volum pe spatele device-ului? Interesant si radical. Sunt facilitati interesante si care nu au fost atat de bine evidentiate.

LG G2 si facilitatile sale simple

A apasa pe ecran pentru a-ti “trezi” G2-ul este inteligent si se pare ca de o parere similara sunt si Motorola care au implementat acest lucru in Drod Maxx. Este un exemplu de facilitate simpla, dar care inoveaza si ma astept ca multi alti producatori sa introduca acest lucru in gadget-urile proprii.

lg g2Problema este insa la “adormirea”/dezactivarea device-ului. Unicul mod prin care utilizatorii pot face asta este sa apese butonul fizic de pe spate – nu prea convenabil, daca tii telefonul normal – sau prin apasarea unui loc gol de pe home screen.

Pentru cei ce iubesc aplicatiile (eu inclusiv), acest lucru inseamna ca ai nevoie de cel putin un loc liber pe home screen, exclusiv pentru a-ti putea pune telefonul in sleep mode. Mai inseamna ca a inchide ecranul este un proces in doi pasi – apasa butonul virtual de pe home, apoi apasa de doua ori intr-o anumita zona pentru a-l inchide. Asta, sau “manevreaza” telefonul pentru a apasa butonul fizic.

Acesta este unul dintre motivele pentru care Samsung a pus butonul de home in partea dreapta a terminalelor Galxy S, astfel incat utilizatorii sa il poata accesa mai usor.

Partea de software a smartphone-ului

LG s-a dus atat in directii superioare cat si inferioare si au reusit sa faca din G2 o bestie destul de complicata. Unii “fanboys” Android ar putea sa adore device-ul fix datorita acestui lucru – locul pentru notificari este absolut plin cu toate si orice facilitati pe care telefonul le are, alaturi de o tona de aplicatii pentru deschidere rapida, luminozitate, volum si asa mai departe, un link rapid catre pagina de setari si notificari ale aplicatiilor (pauza de respirat). Este enorm.

Cei care vin, de exemplu, dinspre iOS, unde totul este (pre)aranjat, neinghesuit, s-ar putea simti automat respinsi de atatea informatii, multe dintre ele nu foarte necesare. Altii, obisnuiti cu Android si chiar pasionati de customizare, ar putea considera G2-ul terminalul visurilor.

lg g2Toate acestea sunt activate de procesorul Qualcomm, procesor Qualcomm la 2,26 GHz si 2 Gb de RAM. G2 are 32 de GB stocare si ruleaza Android 4.2.2, toate convergand spre un frumos si luminos display 1080p. Ecranul are un contrast excelent si poti vizualiza fara probleme seriale sau clipuri, cei 5,2 inci meritand toti banii.

Ce este mai putin impresionant este autonomia bateriei. Desi producatorul “se bate cu pumnii in piept” cu cei 3000 mAh, daca urmaresti clipuri in rezolutie mare plus browsing-ul zilnic si cateva telefoane/SMS-uri, este posibil sa trebuiasca sa incarci device-ul si in timpul zilei, nu doar seara, cand ajungi acasa. Parte din “vina” o poarta, fara doar si poate, ecranul mare si luminos care “mananca” din baterie precum mananc eu dimineata omleta.

Performanta LG G2: excelenta

Noul CPU nu a incetinit in nicio circumstanta, lucru rar intalnit. Aplicatiile se downlodeaza rapid si se instaleaza aproape instant. Paginile Web se desfasoara aproape la fel de rapid ca pe iPhone 5s, care are mai putine lucruri de procesat. G2 este, intr-adevar, un monstru caruia nu prea poti sa-i pui lesa.

Calitatea apelurilor este buna, sunetul este clar si chiar si in conditii de vant poti distinge usor ce ti se spune. Camera foto este foarte buna in conditii de luminozitate buna, insa in conditii mai putin ideale, zgomotul devine vizibil si deranjant.

Concluzii

LG G2 este un smartphone impresionant, per total. Are cateva minusuri, din pacate – o antena destul de slaba, o baterie decenta dar nu excelenta si cateva facilitati noi, de apreciat, dar uneori indoielnice.

Este insa unul dintre cele mai puternice terminale cu Android de pe piata si daca esti fanul ecranelor de mari dimensiuni, poti profita de reducerea evoMAG.ro si sa il achizitionezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri