Siemens va livra companiei Transelectrica o statie de interconexiune de 400 kV la Nadab, in cadrul unui contract care depaseste 5,74 milioane de euro.
Statia de la Nadab, situata langa orasul Chisinau-Cris, va asigura o conexiune importanta a retelei romanesti de inalta tensiune la reteaua maghiara pentru ca liniile electrice aeriene existente deja la Oradea si Arad se vor conecta cu liniile electrice care vor face legatura cu Bekescsaba (Ungaria) prin Nadab, informeaza NewsIn.

Potrivit Siemens, Transelectrica va putea transporta energie electrica din sud-estul Romaniei catre nordul Transilvaniei, "prin aceasta conexiune imbunatatindu-se alimentarea cu energie in zona de vest a Romaniei".

"Provocarea cea mai mare a acestui proiect este termenul de livrare fix, in data de 28 februarie 2008 trebuind sa se realizeze conexiunea liniilor de la Oradea, respectiv Arad cu cele din Bekescsaba".

“Prin castigarea acestui proiect important, Siemens Power Transmission and Distribution isi consolideaza prezenta pe piata din Romania. Pe langa proiectele care se afla deja in derulare: Bucuresti Sud, Iernut si Fundeni, proiectul Nadab, cu o valoare de aproximativ 5,7 milioane de euro, contribuie la consolidarea relatiilor cu Transelectrica”, a declarat directorul general al Siemens Romania, Adrian Baicusi.

Grupul Siemens Power Transmission and Distribution se ocupa de furnizarea unei game largi de produse si servicii pentru activitatea de transmisie si distributie a energiei electrice.

Potrivit Transelectrica, proiectul de constructie a statiei de interconexiune este finantat prin credit sindicalizat (BERD si Raiffeisen Bank) fara garantie guvernamentala, bancara sau asigurare ECA. Contractorul proiectului este compania Siemens Austria.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Auchan preia oficial magazinele Petrom