Siemens va livra companiei Transelectrica o statie de interconexiune de 400 kV la Nadab, in cadrul unui contract care depaseste 5,74 milioane de euro.
Statia de la Nadab, situata langa orasul Chisinau-Cris, va asigura o conexiune importanta a retelei romanesti de inalta tensiune la reteaua maghiara pentru ca liniile electrice aeriene existente deja la Oradea si Arad se vor conecta cu liniile electrice care vor face legatura cu Bekescsaba (Ungaria) prin Nadab, informeaza NewsIn.

Potrivit Siemens, Transelectrica va putea transporta energie electrica din sud-estul Romaniei catre nordul Transilvaniei, "prin aceasta conexiune imbunatatindu-se alimentarea cu energie in zona de vest a Romaniei".

"Provocarea cea mai mare a acestui proiect este termenul de livrare fix, in data de 28 februarie 2008 trebuind sa se realizeze conexiunea liniilor de la Oradea, respectiv Arad cu cele din Bekescsaba".

Prin castigarea acestui proiect important, Siemens Power Transmission and Distribution isi consolideaza prezenta pe piata din Romania. Pe langa proiectele care se afla deja in derulare: Bucuresti Sud, Iernut si Fundeni, proiectul Nadab, cu o valoare de aproximativ 5,7 milioane de euro, contribuie la consolidarea relatiilor cu Transelectrica, a declarat directorul general al Siemens Romania, Adrian Baicusi.

Grupul Siemens Power Transmission and Distribution se ocupa de furnizarea unei game largi de produse si servicii pentru activitatea de transmisie si distributie a energiei electrice.

Potrivit Transelectrica, proiectul de constructie a statiei de interconexiune este finantat prin credit sindicalizat (BERD si Raiffeisen Bank) fara garantie guvernamentala, bancara sau asigurare ECA. Contractorul proiectului este compania Siemens Austria.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri