ComputerGames.ro, cel mai mare site specializat in comercializarea de jocuri in format digital din Romania, tinteste in acest an afaceri in crestere cu 50%, la 2,5 milioane de euro, evolutie bazata in special dupa intrarea pe un nou segment dedicat comercializarii de tricouri inscriptionate.

Rulajul ComputerGames.ro a suferit un declin de 20% in cursul anului trecut dupa ce in 2012 inregistrare o triplare a vanzarilor la circa 2 milioane de euro, evolutie bazata in special pe succesul inregistrat de vanzarea jocului Counter Strike: Global Offensive.

ComputerGames a preluat de curand drepturile de comercializare la nivel european a tricourilor inscriptionate cu Dota 2 de la producatorii jocului (Valve), parteneriat care va aduce retailerului online vanzari de un milion de euro.

„Am incheiat un parteneriat de vanzare si distributie la nivel european a produselor din magazinul Secret Shop, practic am preluat licenta de productie a hainelor inscriptionate cu personaje din jocul Dota 2. Am investit circa 50.000 de euro intr-un depozit din Slovacia, intrucat in Romania costul de livrare este extrem de ridicat. In cateva saptamani vom lansa o noua platforma la nivel international si practic toate comenzile venite catre Valve pentru cererea de tricouri inscriptionate vor fi procesate prin noi”, a declarat pentru wall-street.roSilviu Stroie, CEO al ComputerGames.ro si presedinte al Professional Gamers League (PGL).

Lipsa autostrazilor din Romania = costuri de expeditie de 4 ori mai mari

Decizia de a deschide un depozit in Slovacia, in urma unei investitii de 50.000 de euro, a venit dupa ce calculele aratau ca pentru a expedia un singur tricou din Romania catre o alta tara europeana se ridica la 20 de euro, in timp ce din Slovacia costul se ridica la 5 euro.

„Romania nu are sosele, astfel ca pentru a expedia un simplu tricou din tara catre un alt stat european costul este de peste patru ori mai mare decat dintr-o alta tara.

Potrivit lui Silviu Stroie, in ciuda faptului ca infrastructura rutiera nu ajuta expedierea produselor din Romania, el isi pune inca mari sperante in comunitatea de gameri din Romania, pe care o vede intr-o continua evolutie.

„Numarul de gameri continua sa creasca in tara, astfel ca in prezent estimam ca sunt peste 3 milioane de pasionati ai jocurilor de orice fel”, a conchis Silviu Stroie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri