Costul componentelor ochelarilor inteligenti Google Glass se ridica la doar 79,78 de dolari, potrivit estimarilor unui site specializat, in timp ce pretul de referinta fixat de Google este de aproape 19 de ori mai mare, de 1.500 de dolari, scrie cotidianul american Wall Street Journal.

Teardown.com, portal specializat in dezmembrarea si analiza gadgeturilor destinate consumatorilor, a examinat recent Glass si a estimat un cost al componentelor de 79,78 de dolari.

Un purtator de cuvant al Google a declarat ca estimarile Teardown.com sunt "total gresite", dar a refuzat sa faca alte comentarii.

Desi ecranul Glass, de numai cativa milimetri are o rezolutia inalta, iar proiectarea si productia au fost probabil costisitoare, Teardown.com a estimat costul la numai 3 dolari.

Cifrele se bazeaza pe o analiza preliminara si rapida, urmand sa fie revizuite dupa o verificare mai minutioasa a dispozitivului.

Profi le permite clienților să cumpere doar șase bucați de zahăr, ulei, făină și mălai, pe fiecare bon fiscal" href="https://www.wall-street.ro/articol/Companii/251449/coronavirus-profi-le-permite-clientilor-sa-cumpere-doar-sase-bucati-de-zahar-ulei-faina-si-malai-pe-fiecare-bon-fiscal.html" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Recommended Article In Article', 'click', 'Coronavirus | Profi le permite clienților să cumpere doar șase bucați de zahăr, ulei, făină și mălai, pe fiecare bon fiscal']); return true;" class="inArticleNew clearfix">
Citeste si:
Profi: Clienții pot cumpăra doar 6 bucați de zahăr, ulei, făină și...
Coronavirus | Profi le...

Pe langa pretul componentelor, asamblarea acestora intr-un spatiu atat de restrans precum cel disponibil la Google Glass ar putea adauga, de asemenea, costuri semnificative pentru compania americana, scrie Wall Street Journal.
Ochelarii Glass sunt asamblati in statul american California, mai scump pentru productia de gadgeturi decat Asia, unde se fabrica cea mai mare parte a componentelor pentru dispozitive mobile.

De asemenea, se adauga si costurile generate de ingineri si alti specialisti care au lucrat la Glass inca din 2011, platiti foarte bine de Google.

In pofida acestor cheltuieli care intra in pretul final, estimarea de mai putin de 80 de dolari pentru componente ar putea ridica semne de intrebare despre pretul foarte mare al Glass. Google spera sa scada pretul final la lansarea dispozitivului la vanzare pentru publicul larg.

Potrivit Teardown.com, cea mai scumpa componenta a Glass este procesorul pentru aplicatii OMAP 4430, produs de Texas Instruments, estimat la 13,96 dolari.

Citeste si:
Google lansează o serie de rapoarte privind mobilitatea comunităților
Coronavirus| Google lansează...

Google a vandut unui numar restrans de cumparatori Glass pe 15 aprilie, la pretul de 1.500 de dolari, dar a precizat ca aceasta nu reprezinta startul vanzarii la scara larga.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Cât costă cea mai ieftină mașină hibrid prin Programul Rabla Clasic în 2020
Setari Cookie-uri