Costul componentelor ochelarilor inteligenti Google Glass se ridica la doar 79,78 de dolari, potrivit estimarilor unui site specializat, in timp ce pretul de referinta fixat de Google este de aproape 19 de ori mai mare, de 1.500 de dolari, scrie cotidianul american Wall Street Journal.

Teardown.com, portal specializat in dezmembrarea si analiza gadgeturilor destinate consumatorilor, a examinat recent Glass si a estimat un cost al componentelor de 79,78 de dolari.

Un purtator de cuvant al Google a declarat ca estimarile Teardown.com sunt "total gresite", dar a refuzat sa faca alte comentarii.

Desi ecranul Glass, de numai cativa milimetri are o rezolutia inalta, iar proiectarea si productia au fost probabil costisitoare, Teardown.com a estimat costul la numai 3 dolari.

Cifrele se bazeaza pe o analiza preliminara si rapida, urmand sa fie revizuite dupa o verificare mai minutioasa a dispozitivului.

Pe langa pretul componentelor, asamblarea acestora intr-un spatiu atat de restrans precum cel disponibil la Google Glass ar putea adauga, de asemenea, costuri semnificative pentru compania americana, scrie Wall Street Journal.
Ochelarii Glass sunt asamblati in statul american California, mai scump pentru productia de gadgeturi decat Asia, unde se fabrica cea mai mare parte a componentelor pentru dispozitive mobile.

De asemenea, se adauga si costurile generate de ingineri si alti specialisti care au lucrat la Glass inca din 2011, platiti foarte bine de Google.

In pofida acestor cheltuieli care intra in pretul final, estimarea de mai putin de 80 de dolari pentru componente ar putea ridica semne de intrebare despre pretul foarte mare al Glass. Google spera sa scada pretul final la lansarea dispozitivului la vanzare pentru publicul larg.

Potrivit Teardown.com, cea mai scumpa componenta a Glass este procesorul pentru aplicatii OMAP 4430, produs de Texas Instruments, estimat la 13,96 dolari.

Google a vandut unui numar restrans de cumparatori Glass pe 15 aprilie, la pretul de 1.500 de dolari, dar a precizat ca aceasta nu reprezinta startul vanzarii la scara larga.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri