Grupul american de telefonie AT&T Inc. a contactat compania de televiziune prin satelit DirecTV in vederea unei posibile achizitii, informeaza Wall Street Journal, care citeaza surse apropiate discutiilor, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

O eventuala tranzactie ar urma sa se ridice la cel putin 40 de miliarde de dolari (29 miliarde de euro), cat reprezinta capitalizarea actuala a DirecTV, adauga WSJ.

Prin combinarea AT&T cu DirecTV ar lua nastere un nou gigant in domeniul televiziunii cu plata, in conditiile in care DirecTV are, in prezent, 20 de milioane de abonati, iar AT&T un numar de 5,7 milioane abonati.

Noua entitate s-ar apropia de cei 30 de milioane de abonati pe care ii va avea compania rezultata de pe urma fuziunii operatorilor de cablu Comcast si Time Warner Cable.

Aceasta achizitie ar permite AT&T, cel mai mare operator de telecomunicatii din SUA, sa ofere pachete combinate de servicii de telefonie mobila si televiziune prin cablu la nivel national.

Potrivit surselor citate de WSJ, DirecTV ar fi deschisa la ideea unui acord cu AT&T, un gigant a carei capitalizare bursiera se apropie de 185 de miliarde de dolari.

Un acord intre AT&T si DirecTV va fi analizat cu atentie de Autoritatea americana pentru concurenta, asa cum a fost cazul tranzactiei dintre Comcast si Time Warner Cable, anuntata in luna februarie.

Pentru a obtine aprobarea organismelor de reglementare, Comcast a fost nevoit sa renunte la 3,9 milioane de abonati la serviciile sale video, dintre care 1,4 milioane au fost cedati firmei Charter Communications.

Sursa foto: Televiziune, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri